Sport

Harcoltak az utolsó leheletig!

Drámai mérkőzésen, közvetlenül a lefújás előtt dobott góllal nyert 30-29-re a Pick Szeged a svájci Schaffhausen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában.

Büntetőből elért gólokkal kezdődött a fontos összecsapás, utána azonban mindkét oldalon sok volt a hiba, és alig esett gól (10. p: 1-2). Prodanovic kiállítása alatt 2-4 lett az állás, Skaliczki László vezetőedző pedig időt kért. A vendégek kapusa, a korábban a Dunaferrnél is megfordult Vaskevicius még egy rövid ideig jól állta a rohamokat, 3-6-ot követően azonban szép lassan elkezdett feljönni a Szeged, és a 21. percben egyenlített (8-8). Fordítani ugyanakkor már nem sikerült, így jöttek a cserék. Tatai védéssel mutatkozott be, ám a szünetig hátralévő időben megint inkább kollégája remekelt – a litván légiós három hétméterest is megfogott – és ez schaffhauseni előnyt ért.

A folytatásban gyorsan emberelőnybe került a Tisza-parti gárda, amelynek sikerült egyenlítenie a remek napot kifogó Sulc révén. Ettől kezdve felváltva vezettek a csapatok, ám amíg a Pick sok hibával tartotta a döntetlen körüli állást, addig a svájciak szinte minden kínálkozó gólszerzési alkalmat kihasználtak.

Negyedórával a vége előtt a Szegednek változatlanul “futnia  kellett az eredmény után”, mivel Vaskevicius újabb két büntetőt hárított. Az 53. percben aztán megtört a jég, újból vezetett a Szeged, amely azonban kettős emberhátrányba került. A francia bírókettős ezekben a kritikus pillanatokban több ítéletével is borzolta a kedélyeket, sorra jöttek a kiállítások mindkét oldalon.

A záró perc elején egyenlített a vendéggárda, Skaliczki pedig időt kért az utolsó támadás előtt. Emberelőnyt is sikerült kicsikarnia a hazaiaknak, majd Vadkerti a bal szélről jól játszott középre, a berepülő Prodanovic pedig nem hibázott, így megszerezte a győzelmet a Szeged.

Férfi Bajnokok Ligája, D-csoport, 2. forduló:

Pick Szeged-Kadetten Schaffhausen 30-29 (12-14)
Szeged, játékvezetők: Dentz, Reibel (franciák)

Szeged: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 1, Balogh 1, Blazsevics 4, Buday, Czina, Hegedűs, Kekezovics 1, Larholm 4, Nagy, Pribanic 1, Prodanovics 3 (1), Sulc 11 (2), Vadkerti, Zubai 4. Edző: Skaliczki László.

Schaffhausen: Vaskevicius, Wyss (kapusok), Bucher, Cvijetic, Dissinger 5, Emrich, Goepert 2, Jurca 1, Mamic 1, Pendic 5 (1), Prieto, Schelbert, Starczan 4 (2), Sztojanovics 5, Tominec 3, Ursic 3. Edző: Petr Hrachovec.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc. 
Hétméteresek: 8/3, ill. 4/3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik