Sport

Hosszú másfél milliót keresett Dubaiban

Az egyéni számokban aratott három győzelmével és egy harmadik helyével ötezer dollárt úszott össze Hosszú Katinka a rövidpályás Világkupa-sorozat nyitóversenyének első napján, Dubaiban.

Az egyéni elsőség 1500 dollárt ér, a második helyért 1000, a harmadikért pedig 500 dollárt fizetnek. A váltóversenyben elért dobogós pozíciókért – a vegyesstaféták keddi vetélkedésében második lett a Cseh László, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú és Takács Krisztián alkotta magyar négyes – nem jár pénz, viszont a világcsúcsot külön honorálják: aki megjavítja az adott táv addigi legjobb eredményét, plusz tízezer dollárra számíthat.

A bónuszpénz egyelőre a kasszában maradt, merthogy rekorddal senki sem szolgált az első nap a dubaji Vk-n, ahol 102 ezer dollár a 34 egyéni számra szánt teljes díjalap, míg a nyolc versenyből álló Vk-széria dobogósai között összesen 1,2 millió dollárt osztanak fel.

Hosszú mellett sikerrel, két dobogós hellyel mutatkozott be a másik magyar női résztvevő, Jakabos Zsuzsanna is, míg Cseh legjobb úszásával egy bronzérmet érdemelt ki kedden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik