Sport

Úgy látszik Ausztráliában nincs válság

Australian Open 2012 (australian open, ausztrál nyílt teniszbajnokság, ausztrál teniszbajnokság)
Australian Open 2012 (australian open, ausztrál nyílt teniszbajnokság, ausztrál teniszbajnokság)

Tizenöt százalékkal nőtt, így rekordot jelentő 30 millió ausztrál dollár (kb. 6,85 milliárd forint) lesz az összdíjazás a jövő évi ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Úgy látszik az ausztrál sportban nem érezhető a válság. legalábbis ezt bizonyítja Craig Tileynek, a 2013-as idény első Grand Slam-viadalának, az Australian Open igazgatójának keddi bejelentése, miszerint több, mint 4 millió ausztrál dollárral nő a verseny jövő évi nyereményalapja. Ilyen mértékű emelésre még nem volt példa a torna történetében.  Főleg a korán kiesők pénzdíjai ugranak meg, a növekedés esetenként eléri a 60 százalékot is.

A játékosok körében többször bírálták a melbourne-i viadal szervezőit, mert ezen a tornán osztották a legkevesebbet a nyitókörben búcsúzóknak. Augusztusban éppen az ausztrál verseny bojkottjával fenyegetőztek, ha nem osztanak több pénzt számukra a bevételekből.

Idén a négy Grand Slam-viadalon a 64 közé nem jutók között Ausztráliában 4,75, a Roland Garroson 4,95, Wimbledonban és a US Openen 5,05-5,05 millió forintnak megfelelő összeget kaptak. Most ezt korrigálták a szervezők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik