Sport

Loeb nem száll harcba a tizedikért

Sebastien Loeb (sebastien loeb, )
Sebastien Loeb (sebastien loeb, )

Sebastein Loeb, a Citroen csapatának ralis menője 2013-ban nem akarja megvédeni világbajnoki címét.

A 38 éves francia autóversenyző 2004 óta egyeduralkodó a rali-világbajnokságon, ugyanis azóta minden évben megnyerte a sorozatot. Nagy valószínűséggel idén is, mivel három futammal a szezon vége előtt 61 ponttal vezet Mikko Hirvonen előtt, ami szinte behozhatatlan előny.

A Citroen csütörtöki közleménye szerint a nagy sorozatnak jövőre vége szakadhat, ugyanis Sebastien Loeb nem indul el az összes versenyen. A csapat financiális okokkal magyarázta a döntést.

„Nyolc – hamarosan valószínűleg kilenc – megnyert vb után Sebastien Loeb és navigátora, Daniel Elena nem próbálják újra megvédeni címüket 2013-ban. Jövőre csak a sorozat egy részében szerepelnek majd” – írja a francia csapat hivatalos honlapja, majd azt is hozzáteszi, hogy a legendás monte-carlói idénynyitón biztosan rajthoz áll a páros.

„Ebben a gazdasági helyzetben a Citroennek meg kell vizsgálnia, hogy érdemes-e a motorsportban maradnia. Mindeközben arra is megoldást kell találni, hogy a csapat kiadásait hogyan lehetne csökkenteni.”

Loeb 1999-ben indult először a világbajnokságon, három évvel később Németországban szerezte első győzelmét. Érdekesség, hogy német földön eddig csak ő nyert WRC-versenyt. Loeb eddig 74 futamot nyert meg, 111-szer állhatott dobogóra, 866 szakaszon diadalmaskodott, és eddig már 1500 pontot szerzett a sorozatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik