Sport

Pár nap és nekikezd a Pick Európában

pick-szeged (pick szeged, )
pick-szeged (pick szeged, )

Szeptember végén megkezdi szereplését a Pick Szeged a Bajnokok Ligája D csoportjában.

A kézilabda Bajnokok Ligájában a D csoporta, a selejtezőből a Dinamo Minszk gárdája került fel a főtáblára. A Szegedre kőkemény csoportmérkőzések várnak, hiszen a fehéroroszok mellett a Barcelona, a Zágráb, a Schaffhausen és a Füchse Berlin játékosaival kell majd megküzdeni a továbbjutásért. A csoport első négy helyezettje kvalifikálja magát a legjobb 16 közé. A sorsolás szeszélye, hogy tavaly is egy hatosban szerepelt a spanyol, a horvát és a svájci gárda.

A D jelű hatos favoritja kétségtelenül a Barcelona, a regnáló spanyol bajnok 8-szor hódította el a BEK/BL serleget. meglepetés lenne, ha nem végezne a csoport élén. A Szeged első ellenfele, a Zágráb a történelméhez híven próbál helyt állni a csoportban. A szinte csak horvát játékosokat alkalmazó Zágráb nélkül a 90-es években alig lehetett BL döntőt rendezni, a kétezres években azonban nem sikerült döntőt játszaniuk.

A svájci Schaffhausen célja a csoportból való továbbjutás, az elmúlt két évben ez sikerült is nekik. Két évvel ezelőtt egy csoportban szerepeltek a Szegeddel, mindkét találkozón a hazai csapat győzedelmeskedett, pedig Svájcban a szünetben még három góllal vezetett a Pick. A Füchse Berlin a tavalyi szezonban szerepelt először a BL-ben és meg sem állt a Final Four-ig, ahol azonban két vereséget szenvedett. A németek tavaly is jártak Magyarországon, a Veszprém Arénában győztek 33-24-re.

A Dinamo Minszk két éve jutott be utoljára a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A mostani csoporttársak közül akadnak ismerősök a számukra, hiszen a Szeged mellett a Schaffhausennel is megmérkőztek. A csoportból ugyan nem jutottak tovább, de győzni tudtak Svájcban és Minszkben legyőztek a Pick Szegedet is.

A Pick Szeged az idei kiírásban biztosan ünnepelhet egy fontos eseményt, a klub eléri a 100. találkozóját a Bajnokok Ligájában. A mérkőzésre nem is akárhol kerül sor, a Barcelona vendégeként játssza 100. összecsapását a Pick. A játékosok között is van egy jubiláló, Vadkerti Attila a 10. BL szezonját kezdi majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik