Sport

A Hollók revansot vettek a főcsoportdöntős vereségért

baltimore ravens (baltimore ravens, )
baltimore ravens (baltimore ravens, )

Az amerikaifutball-liga 3. fordulójában a Baltimore Ravens egy utolsó másodperces mezőnygóllal verte meg a New England Patriotsot.

Tavaly a két csapat legemlékezetesebb találkozása a főcsoportdöntőben volt: a Brady-vezette Pats akkor 23-20-ra nyert úgy, hogy Billy Cundiff, a Ravens rúgója az utolsó másodpercekben hagyott ki egy simán hozható – 100-ból 99-szer berúgja – mezőnygólt.

A történelem megismétli önmagát, hallottuk már sokszor, sok helyről, de tény, van benne igazság. Most a harmadik héten találkozott egymással a Patriots és a Ravens, és szinte ugyanaz volt a meccs forgatókönyve, csak a baltimore-iak részéről ezúttal happy enddel végződött. A meccs embere egyértelműen Torrey Smith volt, aki a múlt héten elveszítette testvérét egy motorbalesetben, hiszen az elkapó 2 touchdownt is csinált a hazaiknak.

Azonban a végjáték ismét szorossá vált a fölényes Ravens-vezetés után, sőt a bostoniak át is vették a vezetést nemsokkal a lefújás előtt. Így egy utolsó támadássorozatot még vezethetett a kétpontos hátrányban lévő Ravens: Joe Flacco remekül oldotta meg a feladatot, és kiváló helyzetbe hozta újonc társát, a rúgó Justin Tuckert, aki 27 yardról simán bevarrta a hárompontost (31-30).

A játéknap legmeghatározóbb jelente Indianapolisban zajlott: a Jacksonville Jaguars vendégeskedett a Coltsnál. Luckék 14-16-os vesztésre álltak kétperccel a lefújás előtt, ám egy FG-nak köszönhetően fordítani tudtak 17-16-ra. Ekkor még több mint egyperc volt hátra, és Blaine Gabbert kezébe került a labda, aki azonnal kiosztott egy 80 yardos TD-passzt Cecil Shortsnak – aki a Jaguárok közül hétről hétre remek formában teljesít -, újra megszerezve a vezetést, és mind később kiderült, a győzelmet is.

A Peyton Manninggel felálló Denver ezúttal sima vereséget szenvedett a bivalyerős védelemmel bíró Houston Texanstól, míg az eddig hibátlan San Francisco 49ers meglepetésre Minnessotában kapott ki. Így már csak három csapat mondhatja el magáról, hogy hibátlan mérleggel áll: a Texans, az 2008-as döntős Arizona Cardinals, és az Atlanta Falcons.

Videó – nagyot küzdött megint a Ravens és a Patriots:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik