Sport

Yorane Kerignard győzelme a WPT Málta főversenyén

póker (póker)
póker (póker)

Yorane Kerignard győzelmével ért véget a World Poker Tour Málta, a francia játékos a végig vezető Jackson Genovesi elől orozta el a bajnoki címet.

Néha nem elég, hogy a verseny elejétől a legvégéig te vezetsz, az utolsó pillanatban is koncentrálni kell, hogy a tiéd legyen a győzelem! Gondolhatja ezt most magában az olasz Jackson Genovesi, akinek csak a végső nagy lépést nem sikerült megtennie a WPT Málta főversenyén – írja a Poker.hu.

169 játékos gyűlt össze a World Poker Tour újabb állomásán, Máltán, hogy megmérkőzzenek a sorozat egyik legrangosabb európai címéért.

A nyereményalap 424450 euróra nőtt, amiből mindössze 21 zsugás vehette ki a részét. Sajnos magyar játékos nem került a tűz közelébe, így igazából nem volt kiért szorítanunk.

Az 1/A játéknapról 34-en, míg az 1/B-ről 70-en jutottak tovább, az élen az olasz Jackson Genovesi állt, aki szinte a verseny első partijától kezdve vezette a versenyt.

Nem volt ez másképp a torna második napján sem, ahol már csak 26 fősre csökkent a mezőny, majd végül a hatfős döntő asztal is az ő vezetésével alakult ki.

A fizetős helyekre csak pár ismertebb zsugás ért oda, ITM (in the money) jutott Tony G, Eros Nastasi és Ilan Boujenah is, míg nyeremény nélkül távoztak olyan nemzetközi sztárok, mint Jason Mercier, Vanessa Selbst, Jonathan Duhamel, Dominik Nitsche, Marvin Rettenmaier és Anton Wigg is.

A döntőbe jutott viszont két olasz is, köztük a taljánok egyik legtehetségesebb játékosa, Alessio Isaia, és természetesen Genovesi, aki még mindig a chipleader pozíciót tölthette be.

A hatodik helyen végzett Sampo Ryynanen, az ötödiken Zeljko Krizan, míg a negyedik Hui Chen Kuo lett, aki a finálé egyetlen női játékosa volt.

A dobogó alsó fokáig jutott Isaia, akit épp honfitársa ejtett ki, aki ezzel továbbra is az élen állt a párbaj megkezdésekor. Ellenfele a francia Yorane Kerignard azonban hamar fordítani tudott, majd egy szerencsés partiban megszerezte a győzelmet is.

A T-4-2 flopon ment allin a két játékos, Genovesi T-9 lapjához kapott top párt, míg Kerignard A-3 kombinációjával húzott sorra, illetve nagyobb párra.

A turnra egy hármas jött fel, ami segítette Kerignardot, bár nem eléggé, viszont a riverre ász bukkant fel, így a francia zsugás két párral húzta be a WPT Málta bajnoki címét.

Kerignard 120 ezer eurót tehetett zsebre, Genovesi 82 370, míg Isaia 52 600 euróval vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik