Sport

A Vác Debrecenben, a Békéscsaba Dunaújvárosban nyert

A Békéscsaba és a Vác is 32-30-ra nyert, ráadásul mindkettő vendégként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján. Előbbi Dunaújvárosban, utóbbi Debrecenben győzött.

Debrecenben népes közönség előtt fogadta a DVSC a Vác együttesét. Az esélyesebb vendégek az első félidőben nem tudtak meglépni ellenfelüktől, sőt, a hajrá elején 27-27-et mutatott az eredményjelző. A találkozó végét azonban Gulyás István lányai bírták jobban idegekkel, végül 32-30-ra tudtak nyerni. Kudor tíz góllal zárt hazai oldalon, a túloldalon Kamper volt a legeredményesebb hat találattal, de négyen is (Niksic, Mayer, Klivinyi és Szádvári) is ötig jutott.

Hasonló arányban nyert a Békéscsaba is, amely Dunaújvárosban vendégeskedett. A hazaiak 20-13-ra elveszítették az első felvonást, innen tudták szorossá tenni az összecsapást.

A játéknap egyetlen hazai győzelmét a Fehérvár KC aratta, amely az újonc Budapest SE-t győzte le magabiztosan. A 20-12-es első félidő után a székesfehérváriak a második harminc percben is magabiztosan játszottak, megérdemelten nyertek 38-24-re.

Eredmények – női kézilabda NB I.
DVSC-Fórum – Vác 30-32 (15-17)
Fehérvár KC – Budapest SE 38-24 (20-12)
Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – Budapest Bank-Békéscsaba 30-32 (13-20)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik