Sport

Douchev-Janics Natasa valószínűleg Szerbiába költözik

douchev-janics natasa (douchev-janics natasa, szeged)
douchev-janics natasa (douchev-janics natasa, szeged)

Douchev-Janics Natasa férje, az olimpiai bronzérmes Andrian Douchev Szerbiában folytathatja edzői pályafutását, így a szegedi kajakos is valószínűleg követi őt.

2010-ben vette el feleségül Andrian Douchev a háromszoros olimpiai bajnoknőt. Már abban az évben segítette felesége felkészülését, a poznani világbajnokságon elért 3 arany- és 2 ezüstérem volt a házaspár első közös sikere. A tavalyi évet aztán Natasa kihagyta a kis Milana születése miatt, de friss szülőként is férjével együtt vágtak neki az olimpiai felkészülésnek.

Mi is úgy tudjuk, hogy Natasa férje Szerbiában kapott edzői állást, amihez gratulálunk – mondja Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. Ilyen fejlemények után pedig nem lenne meglepetés, ha felesége és gyermeke követni szeretné őt. Ez azonban véleményem szerint nem jelenti automatikusan azt, hogy Natasa szülőhazája színeiben folytatja a kajakozást.

Douchev-Janics Natasa pályafutásának folytatását illetően többféle variáció létezik. Elképzelhető, hogy a versenyző Szerbiában készül, de továbbra is magyar színekben, adott esetben magyar egyesület versenyzőjeként indul a világversenyeken. 2000-ben, a Sydney olimpián úgy lett 4. helyezett szerb színekben K-1 500 méteren, hogy akkor már Magyarországon élt és magyar klubnál készült.

Természetesen az is előfordulhat, hogy Natasa visszautasíthatatlan ajánlatot kap a szerb szövetségtől. Ebben az esetben kérelmet kell benyújtania a magyar szövetséghez és csak az MKKSZ hozzájárulása után indulhat jövőre más ország sportolójaként világversenyen.

Nem érkezett hozzánk ilyen kérelem Douchev-Janics Natasától, ezért az MKKSZ-nek és a szövetség elnökségének sem lehet még hivatalos álláspontja az ügyben – folytatja Ábrahám. Szeretnénk, ha továbbra is a magyar válogatott tagja maradna, nagyon sajnálnánk, ha más ország színeiben folytatná. A pályafutása jövőjét illetően valóban többféle megoldás létezhet, mi tiszteletben fogjuk tartani a döntését, hiszen rengeteget tett a magyar kajak-kenu sportért. Minden megoldásra nyitottak vagyunk, amennyiben meg tudunk egyezni a részleteket illetően. Amikor Natasa 17 évesen Magyarországra jött, akkor még egy gyereklány volt, most pedig egy háromszoros olimpiai bajnok profi versenyző. Több mint 10 évig sportolt magyar klubnál, magyar edzők egyengették a pályafutását és minden támogatást megkapott ahhoz, hogy kiteljesedjen a karrierje, biztos vagyok benne, hogy ezt ő is így érzi” – mondta el a főtitkár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik