Sport

Mark Philippoussis is eljön Budapestre

mark phillipoussis (mark phillipoussis, tenisz)
mark phillipoussis (mark phillipoussis, tenisz)

Az V. Tennis Classics programjában az ausztrál játékos is részt vesz majd december 4-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A spanyol volt világelső Carlos Moya ellenfele a sármos ausztrál fenegyerek, Mark Philippoussis lesz a Tennis Classics egyik első mérkőzésén – jelentették be a szervezők csütörtökön.

Tizenegy ATP-tornagyőzelem, két Grand Slam-döntő, Davis Kupa-diadal és számos díj kövezik Phillipoussis nem mindennapi útját. Profivá válásának második évében, 1995-ben a 307. helyről a 32. helyre ugrott, így ő volt a legfiatalabb játékos a TOP 50-ben, és méltán kapta meg az Év Újonca díjat. Minden idők leggyorsabb adogatását is a neve mellett jegyzik, csakúgy, mint az Év Visszatérője díj nyertesét, miután két és fél év kihagyás után 2003-ban visszatért a TOP 10 elit tagjai közé.

Elért szinte mindent, amit elérhetett, nem is beszélve a pályán kívül aratott sikereiről. Félmeztelen fotói bejárták a világot, több alkalommal is beválasztották a People’s Magazin legvonzóbb férfijai közé, számos televíziós sorozatban lép ma is fel, így enyhítve a teniszpálya hiánya okozta fájdalmat.

Sokáig persze ő sem bírja versengés nélkül, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szenior versenysorozatba visszatérve hozza újra a formáját, és a Champions Tour rangsorában a második helyet foglalja el Carlos Moya mögött. A két veterán ranglistavezető ezúttal tehát Budapesten csap össze decemberben.

A jegyek elővételben már kaphatóak a Ticket Express és a Ticketpro hálózatában. A jegyek 3900 forint és 14 900 forint közötti áron, míg az ifjúsági jegyek 50 százalék kedvezménnyel kaphatóak.

Mansur Bahrami, Carlos Moya, Mark Phillipoussis és a szervező Taróczy Balázs mellett két jelenleg is aktív szupersztár is Budapestre érkezik majd, de az ő személyük még titkos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik