Sport

Román és fehérorosz ellenfél a Bajnokok Ligájában

Nagy László (nagy lászló, )
Nagy László (nagy lászló, )

A selejtezők hétvégi zárásával teljessé váltak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportjai. Az MKB Veszprém a román Constantát, a Pick Szeged pedig a fehérorosz Dinamo Minszket kapta riválisnak a kvalifikációs körből.

Korábban írtunk róla, hogy az MKB Veszprémnek nem kedvezett a szerencse. A magyar bajnok megkapta ellenfélnek a címvédő Kielt, a bivalyerős Atlético Madridot (amely a sorozat legutóbbi ezüstérmese), a svéd Savehofot és a Celjét, valamint legutoljára a harmadik selejtezőcsoport győztesét, a román Constantát.

A Szeged sincs könnyű helyzetben, ugyanis a Barcelona, Croatia Osiguranje Zagreb, Schaffhasuen, Füchse Berlin négyes mellett a Dinamo Minszkkel kell majd megküzdenie a továbbjutásért.

A BL küzdelmei szeptember utolsó hetében kezdődnek. A Veszprém 29-én fogadja a szlovén Celjét, a Szeged pedig 29-én vagy 30-án lép pályára a horvát Croatia Zagreb otthonában – a sorozat honlapja szerint.

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

A férfikézilabda-Bajnokok Ligája csoportjai

A csoport: Montpellier (francia), Csehovszki Medvegyi (orosz), Flensburg-Handewitt (német), Ademar León (spanyol), Partizan Beograd (szerb), HSV Hamburg (német)

B csoport: MKB VESZPRÉM, THW Kiel (német), Atlético Madrid (spanyol), Sävehof (svéd), Celje (szlovén), Constanta (román)

C csoport: Bjerrinbro-Silkeborg (dán), Velenje (szlovén), Kielce (lengyel), Chambéry (francia), Szankt-Petyerszburg (orosz), Metalurg Szkopje (macedón)

D csoport: PICK SZEGED, Barcelona (spanyol), Croatia Zagreb (horvát), Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Dinamo Minszk (fehérorosz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik