Sport

Storcz Botond egy ideig még biztos kapitány marad

A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya márciusig biztosan a posztján marad - mondta az M1 pénteki, Ma reggel című műsorában Baráth Etele, a szövetség elnöke.

A magyar válogatott 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett augusztusban a londoni olimpián, majd ezt követően, a múlt héten Baráth Etele egy televíziós interjúban azt mondta: szerinte a jövőben inkább szakági vezetőkre lenne szükség a sportágban, mint egyszemélyi szakmai vezetőre.

“A műhelyekben hiszek az erős központosítással szemben. Kérdés tehát, egyáltalán megmarad-e a szövetségi kapitányi poszt” – fogalmazott akkor.

Erre reagálva Storcz Botond szerdán – szintén a Ma reggelben – azt mondta: “Egy hónap sem telt el az olimpia óta, úgy gondolom, nem a leváltásomról kellene most beszélni. Az olimpia eredményessége nem támasztja ezt alá.”

“Augusztus 30-án, amikor Botond még szabadságon volt, az elnökség felkérte őt gyakorlatilag arra, hogy hosszabbítsa meg a szerződését, addig, amíg az elnökség mandátuma tart, jövő márciusig. Ebből adódóan elégedettek voltunk a munkájával, az olimpia egy sikertörténet volt, és egy négyéves munkát az olimpiának kell igazolni” – nyilatkozott pénteken reggel Baráth Etele.

Hozzátette: a kajak-kenu sport immáron ötödik olimpia óta tartó eredményességének egyik titka, hogy a következő játékok eredményességének érdekében a szakmai egyeztetések folyamatosan zajlanak.

“Mindez nem valaki ellen, hanem valamiért történik, tehát az előrelépés záloga is egyben” – hangsúlyozta.

A háromszoros olimpiai bajnok exkajakos, Storcz Botond 2008 decembere óta kapitánya a magyar válogatottnak, akkor négyéves szerződést kötött vele a szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik