Sport

Délután sorsolnak a BL-ben

A Szeged és az Eger várhatja az első számú európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája péntek délutáni csoportsorsolását, mert a Vasas anyagi okok miatt visszalépett.

A magyar bajnok mellett az orosz Sturm is visszalépett, így összesen 22 csapatot osztunk el négyfelé úgy, hogy két hatos és két ötös csoportot alakítunk ki” – mondta el MTI-nek Szakadáti László, a kontinentális szövetség (LEN) igazgatója a franciaországi Canet-en-Roussillonban 17 órától sorra kerülő sorsolás előtt.

A magyar sportdiplomata hozzátette, konzultált a második számú sorozatban, az Euroligában érintett magyar csapatok, a Debrecen és a Szolnok vezetőivel, hogy valamelyikük ugorjon be a Vasas helyére, de a BL-indulás lehetőségével egyik klub sem kívánt élni.

Az angyalföldiek klubelnöke, Markovits László csütörtökön tudatta az MTI-vel, hogy az egyik névadó szponzor távozásával nehéz helyzetbe került a férfi pólócsapat, s miután a tervezett költségvetésnek több mint a fele hiányzik, a Vasas visszalép a BL 2012/13-as küzdelmeitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik