Sport

Nagy csatára késztettük az oroszokat

asztalitenisz (asztalitenisz)
asztalitenisz (asztalitenisz)

A férfi asztalitenisz-válogatott nagy csatában 3-2-re kikapott az oroszoktól Szentpéterváron, az Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.

Harczi Zsolt szövetségi kapitány elmondta: a Nagy Krisztián, Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám összeállítású gárda nagyon jól játszott.

A mieink közel állt a bravúrhoz a papíron esélyesebb hazaiak ellen, ám végül nem jött össze a győzelem. A szövetségi kapitány sajnálja, hogy a négyórás küzdelem nem magyar sikerrel zűrult, pedig lehetett volna rá esély.

A 2011-es kontinensviadal végeredménye alapján a magyar férfiak és a nők egyformán a legmagasabb, úgynevezett bajnoki divízióban indulhatnak, ennek 12 csapatos mezőnyét két hatos csoportra osztották.

A nőknek a fehéroroszok mellett az Európa-bajnok hollandokkal, valamint a lengyelekkel, a franciákkal és a horvátokkal kell megmérkőzniük az A jelű hatosban, míg a B csoportban szereplő férfiak az oroszokon kívül az osztrákokkal, a horvátokkal, a fehéroroszokkal és a görögökkel csapnak össze.

A csoportokban minden együttes egyszer méri össze tudását a riválisokkal. Az első öt helyezett az első divízióban szerepelhet majd a 2013-es Eb csapatversenyében, míg a hatodikak a második vonalba kényszerülnek.

Eredmény – Asztalitenisz Eb-selejtező, Szentpétervár

1. forduló, férfiak, B csoport: Oroszország-Magyarország 3-2

Fedor Kuzmin-Kosiba 0-3
Alekszej Livencov-Pattantyús 3-0
Grigorij Vlaszov-Nagy 3-1
Kuzmin-Pattantyús 2-3
Livencov-Kosiba 3-2

Nők: Magyarország-Fehéroroszország (Budapest, Ormai László Csarnok)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik