Sport

Nyár végi Vidi-győzelem Siófokon

Az NB I 5. fordulójában a Balaton partján könnyű győzelmet aratott a Videoton FC a már-már most a kiesés szélére sodródó FGSZ Siófok ellen.

Az Európa-liga-csoportkörbe jutott Vidi csütörtöki sikere után borítékolható volt, hogy nem a legerősebb összeállításban lép pályára a csapat. Ahogy azonban minap Paulo Sousa, a fehérváriak vezetőedzője fogalmazott: ő keretben gondolkozik, és mindig a legjobb formában levő labdarúgóknak ad lehetőséget. Így el kellett fogadnunk, hogy a vasárnap kora este bemutatkozó tizenegy volt az akkor éppen legjobb együttes. A 14 percben Haraszti Zsolt – aki a tavalyi szezonját éppen a Siófoknál töltötte – szerzett szép gólt úgy, hogy előtte kicselezte a komplett hazai védelmet. Nem sok babér jutott ezúttal a vendéglátóknak, a piros-kékek pedig játszi könnyedséggel alakíthatták akcióikat. A 77. percben a kapura törő Kovács Istvánt elkaszálta az első siófoki meccsét játszó Deák István, aki ezért a megmozdulásáért piros lapot kapott. A szabadrúgást pedig 17 méterről Nikola Mitrovics a jobb sarokba csavarta, végképp eldöntve a három bajnoki pont sorsát. Még amolyan szépségtapaszként betalált a szintén debütáló Zamostny Balázs a 84. percben, de Filipe Oliveira erre újabb góllal válaszolt, lezárva a találkozót.

Jegyzőkönyv:

FGSZ Siófok – Videoton FC 1-3 (0-1)

Siófok, 2000 néző
Vezette: Kassai (Erős G., Takács G.)

Siófok: Kurucz – Kiss Zs. (Fülöp, 78.), Deák, Nyári, Fejes – Pál Sz., Kecskés (Egerszegi, 64.), Kiss M. (Zamostny,46.), Windecker, Sipos N. – Dajic

Vezetőedző: Horváth Károly

Videoton FC: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Szekeres A., H. Sánchez – Renato Neto, Tóth B. (Mitrovics, 57.) , Kovács I., U. Nikolics (Torghelle, 62.), Gyurcsó – Haraszti (F. Oliveira, 74.)

Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Zamostny, illetve Haraszti, Mitrovics, F. Oliveira

Edzőszemmel:

Horváth Károly, a Siófok vezetőedzője: „A helyzetünket nem könnyítette meg, hogy az utolsó pillanatokban tudtunk csak játékosokat igazolni, az összhang hiánya meg is látszott a játékunkon. Az első gól után nagyjából el is dőlt a mérkőzés. Próbáltunk azért játszani, voltak is biztató jelek, de a Vidi a játék minden elemében fölénk kerekedett.”

Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője: „Nem könnyű elérni, hogy a csapat három nappal a csütörtöki siker után már ne a sikert élvezze, hanem az újabb feladatra koncentráljon. Ráadásul az idő rövidsége miatt ezúttal inkább elméletben tudtunk felkészülni a Siófok ellen. Az elejétől kezdve sikerült gólhelyzeteket kialakítani, és korán gólt is szereztünk. Irányítottuk a játékot, akkor is kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, amikor nem volt nálunk a labda. A végén egy kisebb probléma miatt akár nehezebb helyzetbe is kerülhettünk volna, de gyorsan rendezni tudtuk sorainkat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik