Sport

Máris 5 gól hátrány a horvátokkal szemben?

Császár Gábor (császár gábor, )
Császár Gábor (császár gábor, )

Csak vasárnap délben lesz a kézilabda bronzmérkőzés, de ha Császár sérülés miatt nem játszhat, 5,42 gól távozik a csapatból.

Franciaország péntek este legyőzte Horvátországot (25-23), így a svédek ellen – akik a magyar csapatot egy góllal múlták felül (27-26) –  ők játszhatják vasárnap magyar idő szerint 16 órától az olimpiai döntőt. A magyar válogatottnak így az a horvát csapatot kell megvernie a délben kezdődő bronzmérkőzésen, amelyik az olimpia selejtezőkörében már egyszer legyőzte Nagy Lászlóékat. A 27-21-re elvesztett mérkőzésen sok esélyünk nem volt, végig a horvátok irányították a találkozót – reméljük, most másképp lesz.

Mondjuk az áhított medál megszerzését nem segíti, hogy Császár Gábor a svédek ellen a hajrában egy felugrást követően rosszul fogott talajt, alsó ugró-izületi sérülést szenvedett, így kérdésessé vált a játéka. “A röntgenvizsgálat nem mutatott ki törést Császár Gábor ugró-izületében. Kezeljük, így a következő egy-másfél nap folyamán dől el, hogy pályára léphet-e a vasárnapi helyosztón” – mondta el dr. Erdélyi Gábor, a magyar válogatott orvosa.

Császár játéka kulcskérdés, hiszen a válogatott legegyenletesebben teljesítő és legeredményesebb játékosáról van szó. Az olimpián eddig 67 kisérletből 38 gólt szerzett. Ez bizony meccsenként 5,42 gól! Ha hozávesszük, hogy kiosztott még emellé 16 gólpasszt – ebben a rangsorban Nagy Laci vezet 23 assziszttal – nem hibázunk nagyot, ha azt mondjuk, ha Császár kiesik, akkor az amúgy is rém nehéz meccsen méretes hátrányba kerülünk.

A vasárnapi program:

a 3. helyért: 12 ó: Magyarország-Horvátország

döntő: 16 ó: Svédország-Franciaország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik