Sport

Ligetinek egy meccs jutott Londonban

Ligeti Dániel (ligeti dániel, )
Ligeti Dániel (ligeti dániel, )

A szabadfogású birkózók 120 kilogrammos mezőnyében induló Ligeti Dániel elveszítette nyolcaddöntős mérkőzését.

Az utolsó birkózónk a 120 kilós Ligeti Dániel volt, aki erőnyerő volt a selejtezőben, így rögtön a nyolcaddöntőben kezdett. Egyből erős ellenfelet kapott a szombathelyiek Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmese, ugyanis a fehérorosz Alekszej Semarov 2011-ben világbajnoka volt a súlycsoportnak.

Ligeti érezte, hogy támadnia kell a győzelemért, így már rögtön az első menetben dobásokkal próbálkozott, ám a fehérorosz egy védés utáni ki tudta billenteni, elhúzott 2-0-ra, meg is nyerte a felvonást.

A második menetben Ligeti majdnem ki tudta lökni a szőnyegről Semarovot, a fehérorosz azonban még az érvényes területen belül tudott maradni. Az ellenfélnek volt még két egypontos akciója, amire a magyar fiú csak egy szintén egy pontot érő támadással tudott válaszolni, így kikapott a nyolcaddöntőben.

Ligeti abban bízhatott, hogy Semarov bejut a döntőbe, mert akkor még a vigaszágon mehetett volna a bronzéremért. A fehérorosz aztán a negyeddöntőben kikapott az amerikai Tervel Ivaylov Dlagnevtől, így Ligeti számára bizotsan véget ért az olimpia.

“El kell majd döntenünk, hogy milyen irányban menjünk: az akciózást favorizálja-e Dani továbbra is, vagy ezt a kivárásos, passzív birkózást vegye át” – mondta Ligetivel kapcsolatban Gulyás István, a szabadfogásúak kapitánya, aki szerint a Semarov elleni meccs éppen az akciókat erőltető stílus miatt veszítette el. “Dani túlságosan is birkózni akart, igaz, ő abban jó, de a fehérorosz “lefalazta”, mert ő meg abban jó. A kreativitás itt és most nem segített, a válldobást sem kellett volna megindítania, abból jöttek Semarov pontjai az első menetben. Mindenesetre ő még nagyon fiatal, szinte gyerek ebben a mezőnyben, ahol erős, érett férfiak vannak. Most már 115 kiló ugyan, de még nem minőségi izom van rajta, erősödnie kell tovább.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik