Sport

Dudás bravúrral, Natasa természetesen!

Esélyeshez méltóan nyerte a K-1 200 méter elő- és középfutamát Douchev-Janics Natasa, így természetesen ott lesz a szombati fináléban.

Douchev-Janics Natasa már az előfutamban presztízsgyőzelmet aratott. A női K-1 200 méter tavalyi világbajnokát, az új-zélandi Carringtont verte meg. Még ennél is nagyobb tettet hajtott végre a középfutamban, ahol nem rajtolt jól, mégis nyerni tudott. Pedig a táv felénél a lengyel Walczykiewicz majdnem egy hajóval vezetett, már a televíziós kommentátorok is lemondtak Janics győzelméről, aki végül simán, több mint 3 tizeddel nyerte a középfutamát.

Nem mondom azt, hogy nem mentem ‘full’ pályát, de az első száz méteremen még lesz mit javítani –– mondta a magyar versenyző a befutó után. – A táv első fele nem sikerült túl jól, most el is megyek, és gyakorolom azt az egy-két húzást, amelyre holnap szükségem lesz. Bízom benne, hogy szombaton is sok magyar lesz kint, én pedig, akárcsak ma, ismét megnyerem a futamomat.”

Dudás Miklós is fantasztikusan teljesített eddig Eton Dorneyban, a londoni olimpián. A BOMBA-AVSE 21 éves olimpiai újonca harmadik lett az előfutamban, ahol csak a szám 2010-es világbajnoka, a hazai színekben versenyző Ed Mckeever és a szerb Novakovics tudta megverni.

A középfutam előtt azonban sokan féltették a magyar versenyzőt, mert összekerült a szám nagyágyúival, vagyis a lengyel Siemionowskival, Mckeeverrel és a német Rauheval.

Aztán a középdöntőben nagy meglepetés született, Dudásnál csak Mckeever és a francia Beaumont volt hajszálnyival gyorsabb, a negyedik helyen Rauhe jutott tovább, viszont a lengyel címvédő, Siemionowski nem került be a döntőbe. A magyar versenyző eredménye azt vetíti előre, hogy a holnapi fináléban pontszerző lehet.

Nagyon felkészültem erre az olimpiára és már nagyon vártam a napot, hogy vízre szállhassak – nyilatkozott Dudás a Magyar Távirati Irodának. – Boldog vagyok, hogy sikerült bejutnom a döntőbe, ráadásul a középfutamban olyan neveket vertem meg, akiket korábban még soha. Előzetesen a finálé volt a célkitűzésem, de holnap megpróbálok beleadni még egy kis plusz löketet, s majd meglátjuk, az mire lesz elég.”

Vajda Attila viszont nem került a legjobbak közé, de a középfutamban elért ötödik helyével kvalifikálta magát a holnapi B-döntőbe. Ez ahhoz mérten nagyon szép teljesítmény, hogy Vajda tipikusan olyan versenyző, akik évek óta az 1000 méteres számra specializálódott.

Mindent a rajtra tettem fel, jól el is kaptam, de a sprinterek az első pár méteren sokkal jobbak voltak. Ezzel együtt azt mondom, hogy ez volt életem legjobb 200 m-re. Még egy pár ilyen, és egész jó sprinter leszek – nyilatkozta a parton az MTI-nek Vajda Attila. – Ötödik lettem, bejutottam a B döntőbe, azt hiszem, nem lehetek elégedetlen. A közönség fantasztikus, nagyon jó, hogy ennyi magyar van itt, köszönjük a biztatást.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik