Sport

Nagy László: elbírtuk a terhet

kézilabda válogatott (kézilabda válogatott)
kézilabda válogatott (kézilabda válogatott)

A magyarok Izland elleni drámai kézis sikerének főszereplői így értékelték a négy közé jutást.

A magyar férfikézilabda-válogatott őrületes mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás után legyőzte Izlandot, és elődöntős lett a londoni olimpián.

A hőskölteménybe illő meccs hamar óriási tekintélyt vívott ki, a külföldi honlapok is kiemelik a két csapat gigászi csatáját.

A Mocsai Lajos vezette csapat az elődöntőben a svéd–dán negyeddöntő győztesével találkozik.

A játékosok és a tréner értékelték a mérkőzést, és kiemelték, hogy most döntő lesz, mennyire tudják kipihenni magukat a pénteki elődöntőre, színesítve egy kis átmozgatással.


Nagy László nem unatkozott (Fotó: MTI)

Bravúrsiker után, a döntő kapujában

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint elszánt, motivált volt a csapat. „Kijött a sok munka eredménye, bejutottunk a négy közé. Most ki kell pihennünk magunkat, ez a legfontosabb”.

Lékai Máté az utolsó góljáról elmondta, nem jutott eszébe, hogy mi a tétje a találatának, csak arra koncentrált, hogy ne hibázzon, mert csúszott a labda. „Ilyen meccset eddig csak a tévében láttam! Most már megnyerjük az elődöntőt… aztán meg a döntőt is!” – jósolta elszántan a meccs egyik hőse.

A magyar csapat továbbjutásának egyik fő oka Fazekas Nándor hihetetlen kapusteljesítménye volt. „Nagyon nehéz meccs volt, egyforma erejű csapatok játszottak, a szerencsésebb győzött. Megnőtt az akaratunk, megjött az önbizalom is. Fáradtak vagyunk, de 14 emberből bárkit tudunk pótolni, a győzelmek pedig plusz erőt adtak – mondta a kapus, aki kitért a hosszabbítás végén sorsdöntő helyzetben megfogott hetesre is. – Tudtam, hogy általában jobbra lövik. Eldöntöttem előre, a jobb felsőt levédtem, aztán ha a másikba ment volna… akkor vége. Négy között már nincs gyenge csapat, mindegy, hogy melyik skandináv társaság jön szembe”.

Nagy László számára az olimpiai szereplés a múlt következtében speciális jelentőséggel bír. „Egységesek voltunk, remek kapusteljesítménnyel, jó védekezéssel, és majdnem jó támadómunkával. Két meccs van még előttünk, ilyen teljesítmény kell, aztán meglátjuk, mire lesz elég. A csapat elbírta a terhet. Ami engem illet, jó passzban voltam a fáradtság ellenére, és mindent megteszek a csapatért. Az elődöntővel kapcsolatban: jó lenne visszavágni a dánoknak, a svédeket pedig győztük már le…”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik