Sport

Futamgyőztes az összes magyar hajó

Kozak-Danuta(1)(960x640).jpg (Kozák Danuta)
Kozak-Danuta(1)(960x640).jpg (Kozák Danuta)

Négy számban rendeztek kedden előfutamokat a londoni olimpián, ebből háromban indultak magyarok. A férfi-kajaknégyes, Kozák Danuta egyesben és a Kovács-Douchev-Janics duó is megnyerte futamát.

Csak a kajakos számokban álltak rajthoz magyarok az első versenynapon, viszont kivétel nélkül remekül teljesítettek.

Elsőként a férfi-kajaknégyes kezdte meg a szereplését kedden, a fiúk futamgyőztesként jutottak a döntőbe. A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel kvartettre az utolsó kétszáz méteren nagyon feljött a cseh hajó, de végül sikerült az első helyen célba érniük.

Szintén futamgyőzelemmel jutott tovább Kozák Danuta a női egyes 500 méteres számában, miután hatalmas hajrával megelőzte a végig vezető dél-afrikai Bridgitte Hartley-t. Neki ma még egyszer vízre kell szállnia, hogy kiharcolja a döntőbe jutást. A magyar idő szerint fél egykor kezdődő középdöntők második futamában indul majd.

Kicsit beragadt a rajtnál a Kovács Katalin-Douchev-Janics Natasa duó a női kajak 500 méteres szám előfutamán. Fél távon ezért még úgy nézett ki, hogy a portugál párosé lesz a győzelem. Remek versenyzéssel fordítottak a kockán a magyar lányok, végül meggyőző fölénnyel nyerték a futamot. Számukra is még csak a középdöntőt jelenti az első hely, magyar idő szerint 12. 51-kor kezdődnek a szám középdöntői. Kovácsék az első futamban küzdhetnek meg a döntőért.

Kedden délelőtt rendezték a férfi-kenupárosok 1000 méteres versenyének előfutamait, ebben a számban nem volt magyar induló.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik