Sport

Deák Bárdos kikapott a nyolcaddöntőben

deák bárdos mihály (deák bárdos mihály, )
deák bárdos mihály (deák bárdos mihály, )

Deák Bárdos Mihály egy mérkőzést nyert, majd egyet elveszített a kötöttfogású birkózók 120 kilogrammos mezőnyében.

A bronzéremig jutó Módos Péter, valamint a sajnálatos módon lesérült Bácsi Péter után a kötöttfogású birkózók 120 kilós mezőnyében versenyző Deák Bárdos Mihály is szőnyegre lépett az olimpián.

A miskolci születésű sportoló a nyolcaddöntőbe jutásért a kínai Liu Tö-li (Liu Deli) ellen küzdött meg. A negyedik olimpiáján szereplő, ötszörös világbajnoki ezüstérmes magyar az első menetben aktívabbnak tűnt, ám mivel másfél percig nem történt értékelhető akció, így neki kellett lemennie parterhelyzetbe. Deák Bárdos ugyanakkor szépen kivédekezte az ázsiai támadásokat, így megnyerte az első menetet.

A másodikban nem jutottak el békaállásig a felek, ugyanis a kínai egy ízben sikeresen került honfitársunk mögé (Deák Bárdos megcsúszott), ezzel elvitte a második felvonást, döntő menetre volt szükség.

A harmadik két percben is állóháború volt, Deák Bárdosnak volt egy jónak tűnő akciója, azonban nem tudta levinni ellenfelét. Elérték a bűvös 90 másodpercet, a golyóhúzás alapján pedig a magyarnak kellett lemennie parterbe. A kínai kétszer is szabálytalankodott, ezért megintették, majd Deák Bárdos kivédekezte a támadásait, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

Nyolcaddöntő:

A legjobb nyolc közé kerülésért vívott csatában svéd ellenfele volt Deák Bárdosnak, a 27 esztendős Johan Eurennel nézett farkasszemet. Másfél percig ismét nem történt értékelhető akció, az északinak kellett lemennie békába, mivel a magyar birkózó volt pirosban. Deák Bárdos nem tudta kiemelni védekező ellenfelét, így a svéd került előnybe.

A második menetben sem tudtak mit kezdeni egymással a felek, látszott, hogy a parterhelyzetre várnak. A miskolci versenyző nem jött ki jól a térdelésből, megforgatta őt a svéd, így megnyerte a mérkőzést is.

Nincs más hátra, mint szorítani Eurennek, hogy jusson be a döntőbe, így Deák Bárdos a vigaszágon folytathatná.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik