Sport

Nem engedték indulni a 100 m volt világbajnokát

kim collins (kim collins)
kim collins (kim collins)

St Kitts & Nevis vezetői visszaléptették a 100 m 2003-as világbajnokát, Kim Collinst, mert az a feleségével az olimpiai falun kívül tartózkodott.

Az atlétikai versenyek mindenkori slágerszáma, a 100 méteres síkfutás egyik kedvenc figurája St Kitts & Nevis sprintere, Kim Collins, aki ötödik olimpiáján indult – volna.

A 36 éves atléta (ő vitte hazája zászlaját a megnyitón), aki 2003-as győzelme után még tavaly is vb-bronzéremig jutott, nem volt ott a 100-as selejtezőben. Collins a Twitteren megírta, hogy hazája szövetsége nem engedte őt indulni, mert feleségét meglátogatta egy londoni szállodában.

“Még a börtönbe is beengedik a feleségeket… Ez nem lehet igaz, nem engednek indulni az ötödik olimpiámon…Többet nem képviselem a hazámat nagy versenyen…6 versenyző, 9 tisztviselő a mi olimpiai küldöttségünkben” – ezeket írta Kim Collins.

St Kitts & Nevis csapatának szóvivője, Hanley Lester szűkszavúan nyilatkozott: “Kim az utóbbi pár napot nem töltötte a faluban, nem tudtuk, hol van. 200 méteren és 4×100-on indulhat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik