Sport

Schmitt Pál visszatér

Év végétől folytatja munkáját a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban.

A társasági nyereségadóból a sikeres és jól népszerűsíthető sportágakra is költeni kellene – mondta a volt államfő, aki többet költene az edzők megbecsülésére is. Schmitt Pál az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy Gyurta Dániel és Szilágyi Áron aranyérme sokat jelenthet az utánpótlás számára.

A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke szerint 12-14 érmet szerezhetnek a magyarok Londonban. “Még sok vasat tartunk a tűzben, nagyszerű versenyzőink vannak még hátra – és nemcsak a kajak-kenura gondolok, hanem labdajátékokra is. Mindig úgy kalkuláltam, hogy kiszámoltam az összes aranyesélyt, és azt elosztottam kettővel. A biztos esélyt is el kell osztani kettővel, olyan nagy a rivalizálás, és sokszor egyetlen századmásodperc is dönthet” – figyelmeztetett. Jósolgatni lehet, de figyelembe kell venni a realitásokat – tette hozzá. Schmitt Pál a gyengébb selejtezőbeli gyakorlata ellenére is esélyesnek tartja a végső győzelemre Berki Krisztiánt, aki szerinte elviseli azt a terhet, hogy az ország az aranyérmet várja tőle.

A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke a NOB-ban betöltött tisztségéről azt mondta, hogy megállapodott Jacques Rogge elnökkel abban, hogy arra az időre, amíg nem zárul le a doktori címének visszavonásával kapcsolatos jogi eljárás, felfüggeszti tevékenységét a nemzetközi szervezetben, de év végétől folytatja munkáját a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik