Sport

Diszkóban ünnepel az olimpiai bajnok

Tyler Clary (tyler clary, úszás, )
Tyler Clary (tyler clary, úszás, )

Londoni szórakozóhelyen ünnepel és lesz DJ Tyler Clary, királyok a nézőtéren és Lviv bejelentkezett a 2022-es olimpiáért. Hírcsokor Londonból.

Hatalmas bulival ünnepel a bajnok: Az amerikai Tyler Clary, aki a nagy esélyesnek tartott, de végül csak harmadikként végző Ryan Lochte és a japán Ryosuke Irie előtt megnyerte a férfi 200 m hátúszás döntőjét a londoni olimpián csütörtökön, munkával ünnepeli aranyérmét. A sportoló ugyanis elismert DJ, és a napokban a brit fővárosban “csap” hatalmas bulit – ígérte.

Claryt a Chinawhite nevű szórakozóhelyen csípheti el a közönség vasárnap este néhány óra erejéig a DJ-pult mögött.
“Jó szórakozás lesz, az ünneplés része” – mondta az amerikai. Az úszó azért másképp is lazít: rövid időre Párizsba utazik. “Ott nem fogok dolgozni” – mondta.

Királyok a nézőtéren: “Régi történelmi hagyomány, amely a Római Birodalom idejében gyökerezik, hogy a királyi elit megmutatja magát a sportversenyeken, és részt vesz az eseményeken” – mondta Martin Polley, a Southamptoni Egyetem olimpiatörténelem-előadója.
Polley elmondta: az olimpiákon ez a hagyomány az első újkori – 1896-os athéni – játékokig nyúlik vissza, amikor az alapító Pierre de Coubertin az olimpia hírnevét öregbítendő rábírta az arisztokratákat a részvételre. Ez a kapcsolat a XX. században is erős maradt. Jelenleg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 12 tagja valamelyik királyi család prominense.

Ennek szellemében a megnyitón főszerepet vállaló II. Erzsébet királynő mellett ott volt a VIP-karzaton Fülöp belga koronaherceg, Margit dán királynő, Henrik luxemburgi nagyherceg, Abdul Halim, Malajzia királya, Tupooto’a Ulukalala tongai trónörökös és bin Navaf szaúdi herceg, Zsófia spanyol királyné. Utóbbi 1960-ban Görögország olimpiai válogatottjának tagjaként vitorlázásban versenyzett.

Lviv olimpiát akar: Szergej Bubka, az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke Londonban bejelentette, hogy Lviv megfontolja a 2022-es téli játékok megrendezésére szóló pályázat benyújtását. A korábbi olimpiai bajnok rúdugró – akinek 6,14 méteres szabadtéri és 6,15-ös fedettpályás világcsúcsát a mai napig nem tudták megdönteni – hozzátette: a város rengeteg tapasztalatot szerzett az idén nyáron Lengyelországgal közösen rendezett labdarúgó-Európa-bajnokságon, melynek során több meccsnek is Lviv adott otthont. “Az ukrán állami vezetés megbízott azzal, tanulmányozzuk Lviv pályázati esélyeit” – mondta Bubka. “A jövőben a téli sportokban gondolkodunk.” A 2022-es téli olimpia helyszínét 2015-ben jelölik ki, a kandidálást több amerikai város is fontolóra vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik