Sport

Cseh László utolsó esélye

A 200 m vegyes szerdai elődöntőjében nyújtott teljesítménye alapján Cseh Lászlónak reális esélye kínálkozhat csütörtökön a javításra, egyúttal első éremszerzésére a londoni olimpián.

A szám pekingi ezüstérmese a második idővel jutott tovább a szerda esti elődöntőből, és csak a 400 vegyesen győztes, Londonban már két aranynál tartó amerikai Ryan Lochte volt gyorsabb nála.

Az uszodában a csütörtök délelőtti előcsatározásokban Takács Krisztián (50 m gyors), Pulai Bence (100 m pillangó), Szekeres Dorina (200 m hát), Kapás Boglárka és Risztov Éva (mindkettő 800 m gyors) próbál szerencsét.

A magyar szurkolóknak a 2010-ben és idén Európa-bajnok cselgáncsozóra, a 78 kg-os súlycsoportban érdekelt Joó Abigélre is vélhetően érdemes lesz majd odafigyelniük. A 22. születésnapját jövő hétfőn ünneplő dzsúdós a nyolcaddöntőben kezd, első ellenfele papíron gyengébb képességű – burundi vagy gaboni – lesz, a valószínűsíthető siker esetén pedig már az esetleges későbbi vereség is mindenképpen vigaszágas folytatást jelentene.

Az első két mérkőzése után pont nélküli, címvédő férfi vízilabdázók a románok ellen javíthatnak, míg az egy-egy, győzelemmel és vereséggel álló férfi kézilabdázók az eddig hibátlan Európa-bajnoki bronzérmes horvátokkal találkoznak. Számukra egy bravúr hatalmas lépést jelentene a negyeddöntőbe jutás felé.

A csütörtöki napon bemutatkozik Londonban a sportlövő Bognár Richárd duplatrapban, illetve folytatja szereplését a bokszoló Harcsa Zoltán a nyolcaddöntőben, továbbá a szörfösöknél Gádorfalvi Áron és Detre Diána az 5. és 6. futammal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik