Sport

Gyurta napja lehet a szerda

Az előzetes esélylatolgatások során is úgy tűnt, és a londoni formája alapján is valószínűsíthető, hogy Gyurta Dániel napja következhet az olimpián.

A férfi 200 méteres mellúszás kétszeres világbajnoka eddig kirobbanó formában szerepelt a brit fővárosban, 100-on háromszor döntötte meg az országos csúcsot úgy, hogy már az előfutamban sikerült – életében először – áttörnie a bűvös egyperces határt, s a fináléban elért 59.53 mp-es eredményével mindössze négy századmásodperccel szorult le a dobogóról.

Gyurta kedd délelőtt könnyed úszással, 2:08.71 perces idejével a legjobb volt az előfutamokban, majd az esti elődöntőben futamát megnyerve, az utolsó 20 méteren – saját bevallása szerint – kicsit kiengedve 2:08.32 perccel csapott célba. Nála jobbat (2:08.20) csak a másik elődöntő győztese, a brit Michael Jamieson ért el.

Az uszodában nem ő lesz az egyetlen, aki örömet okozhat majd a magyar szurkolóknak, mivel a női 200 m pillangó döntőjét is a szerda esti programban rendezik, s ebben Jakabos Zsuzsanna is ott lesz a rajtnál. A délelőtti selejtezőkben pedig szerencsét próbál Dara Eszter (100 m gyors), Balog Gábor, Bernek Péter (mindkettő 200 m hát), Sztankovics Anna (női 200 m mell), Cseh László és Verrasztó Dávid (200 m vegyes).

A szerdai programban nem csak az úszóktól lehet jó eredményt várni, az ExCeL központban ugyanis pástra lép majd a párbajtőröző Imre Géza, illetve az eddig egészen kiválóan szereplő cselgáncscsapat két tagját, Mészáros Anettet (70 kg) és Madarász Tamást (90 kg) is tatamira szólítják majd.

Csonka Zsófia vasárnap légpisztolyban a 16. helyen végzett, szerdán pedig a 25 méteres számban, sportpisztolyban próbál majd meg a döntőbe jutni.

Az amerikaiakkal szemben 14-13-as vereséggel kezdő női vízilabda-válogatott Kína ellen játssza második csoportmeccsét. S folytatják szereplésüket a vitárlázók is, azaz Laserben Berecz Zsombor, szörfben pedig Gádorfalvi Áron és Detre Diána.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik