Sport

Gyurta már délelőtt oktatott, Hosszú és Jakabos is elődöntős

gyurta-dániel (ingyenes, )
gyurta-dániel (ingyenes, )

Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is magabiztos teljesítménnyel jutott a női 200 méteres pillangóúszás elődöntőjébe a londoni olimpián. Gyurta Dániel lehengerlő produkcióval, elsőként lett elődöntős 200 mellen.

Kedden sem volt megállás az uszodában, délelőtt ismét több számban is érdekeltek voltak a magyarok. Elsőként a 200-on egyéni csúcsot döntő Kozma Dominik ugorhatott volna medencébe a férfiak 100 méteres gyorsúszó számának ötös előfutamában, ám végül nem állt rajtkőre – a gyorsváltó jó szereplése érdekében.

A következő szám a hölgyek 200 méteres pillangóúszása volt, melyre két magyar, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna nevezett. Előbbi a harmadik körben csobbant a medencébe, a többi közt olyan ellenfelei voltak, mint Liuyang Jiao, aki 2008-ban második lett a pekingi olimpián, míg 2011-ben megnyerte a számot a vizes-világbajnokságon. A kínai hölgy nyerte meg az előfutamot, Hosszú azonban tartotta vele a lépést és a második lett. Az utolsó futamban volt érdekelt Jakabos, aki egy nagyon kiegyenlített versenyben úszott. Az utolsó 50 méterre a mezőny közepén fordult, azonban a hajrát nagyon elcsípte, egyéni második legjobbja pedig a harmadik helyre volt elegendő.

Hosszú végül a negyedik, Jakabos pedig az ötödik helyen jutott be a szám elődöntőjébe. Az elődöntős futamokat magyar idő szerint 20:57-től rendezik.

“Ez rendben volt, de este még keményebben kell úsznom. Az elődöntőt elvártam magamtól” – értékelt Jakabos.

Jött aztán Gyurta Dániel és kiemelt száma, a 200 méteres mellúszás előfutama. Világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes úszónk már a délelőtt folyamán erőt fitogtatott, ugyanis láthatóan nem adott ki magából mindent, mégis toronymagasan nyerte meg a futamát – ezúttal nem volt szükség a legendásan jó hajrára. Ideje alig maradt el attól, amivel Debrecenben Európa-bajnokságot nyert, így nem is volt meglepetés, hogy elsőként jutott be az elődöntőbe. Molnár Ákosnak nem sikerült a bravúr, ő csak hetedik lett a saját futamában, összesítésben pedig a 20. helyen zárt.

“Nagyon jólesett az úszás, 2:09 körüli időre számítottam, még ennél is jobb lett. Főleg saját magamnak kellett a futamgyőzelem, s minden úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Rendben volt az erőbeosztásom is, a végén tudatosan vettem vissza a temóból. Este szeretnék egyéni csúcsot úszni” – így Gyurta, akinek este 21:20-tól lesz jelenése ismét az uszodában, akkor már az elődöntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik