Sport

Hirlingék a középdöntőben

A könnyűsúlyú kétpárevezősök között szereplő Hirling Zsolt, Varga Tamás kettős második lett keddi reményfutamában, így bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé a londoni olimpián.

A magyar duó csütörtökön 12 órától küzd majd a hatos fináléba jutásért a brit fővárostól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban.

A 15 Celsius-fokos, hűvös időben lebonyolított reményfutamban az első kettő közé kellett kerülnie Vargáéknak. Óvatosan kezdtek, 500 m-nél még csak a negyedik, 1000-nél pedig a harmadik helyen haladtak, s az utolsó 500 m-re is harmadikként érkeztek meg. A hajrájuk aztán – eltérően a vasárnapitól, amikor az előfutamban éppen a végén előzték meg őket a riválisok – remekül sikerült, s a görögök hajója mögött a második, továbbjutó helyen érkeztek a célba.

A magyar kettős harmadszor szerepel az ötkarikás játékokon: Athénban az ötödik helyen végzett, majd 2005-ben világbajnoki, 2007-ben pedig Európa-bajnoki címet szerzett. Ezek után Pekingben csak a csalódást keltő 14. pozícióban zárt a duó, utána szét is vált, Hirling pedig jó időre abbahagyta az evezést. Tavaly ősszel ültek ismét össze, s májusban kiharcolták az olimpiai részvétel jogát.

A másik magyar evezős egység, a kormányos nélküli kettesben indult Simon Béla, Széll Domonkos kettős már hétfőn befejezte szereplését Londonban, 13. lett úgy, hogy egyetlen riválist sem sikerült megelőznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik