Sport

Csoknyai a legjobb 16 között búcsúzott

csoknyai lászló (i) (csoknyai lászló, )
csoknyai lászló (i) (csoknyai lászló, )

Csoknyai László győzelemmel kezdte a cselgáncsozók 81 kilogrammos kategóriáját, a második mérkőzését azonban elveszítette.

A magyar dzsúdós három perc alatt, két vazari értékű akciót végrehajtva győzte le bemutatkozó meccsén a thaiföldi Putu Wiradamunggát.

“Ez jó bemelegítés volt a következő mérkőzésemre. A verseny még csak most kezdődik” – nyilatkozott az összecsapás után az Atomerőmű SE 24 éves sportolója.

A nyolc közé jutásért azonban már nem ment ilyen jól Csoknyainak, ugyanis a dél-koreai Kim Dzse Bum ellen – aki Pekingben ezüstérmet szerzett, az elmúlt két világbajnokságot pedig megnyerte – előbb figyelmeztették, majd meg is intették, így riválisa egy yukóval gazdagodott.

A megszerzett előnyt meg is tartotta Kim Dzse Bum, vagyis ő jutott tovább a legjobb nyolc közé, míg Csoknyai László befejezte az olimpiát.

“Mindent megtettem, harcoltam, mint egy oroszlán, de egy apró hiba miatt elment a meccs. Az edzőmmel is megbeszéltük, hogy ezt a hibát, mármint hogy egy nálam magasabb ellenféllel szemben lehajtsam a fejem, nem szabad elkövetnem, mégis megtörtént. Ha ez nincs, még az aranypontért küzdenénk. Remélem, ettől nem törik meg a csapat lendülete, és lesznek még további sikerek” – mondta a találkozó után Csoknyai.

Edzője, Hangyási László annyit jegyzett meg: kár, hogy tanítványa már a verseny ezen szakaszában összeakadt a jónevű dél-koreaival, aki a mezőny egyik legjobb dzsúdósa, mert így nincs lehetőség a vigaszágra sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik