Sport

Sidi és Szász dobogós lehet hétfőn

Sidi Péter és Szász Emese révén a londoni olimpia hétfői napján is versenyeznek éremesélyes magyar sportolók.

Az utóbbi években kiemelkedő formában lövő Sidi a légpuskások között áll majd lőállásba közép-európai idő szerint 10 órakor, méghozzá egyértelműen a döntőbe jutás és a dobogó reményében. A komáromi sportoló ebben a számban Pekingben hatodik volt, 2010-ben világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, tavaly pedig megnyerte a kontinensviadalt, azaz a 10 méter egyik favoritjának tekinthető.

Az ExCeL központ vívócsarnokában szombaton a tőröző Mohamed Aida nyolcaddöntős volt, vasárnap a kardozó Szilágyi Áron megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét, hétfőn pedig a párbajtörőző Szász Emesén a sor. Kulcsár Győző tanítványának nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a mezőny kiegyenlített, ugyanakkor a dobogós szereplés egyáltalán nem lenne meglepetés tőle. Szász a 32 között kezd a dél-koreai Csoj In Jeong ellen.

A magyar olimpiai csapatból eddig az érmek számát tekintve a cselgáncsozók emelkednek ki, Csernoviczki Éva (48 kg) szombati bronz-, illetve Ungvári Miklós (66 kg) vasárnapi ezüstérme után hétfőn a világbajnoki harmadik Karakas Hedvig folytathatja az eddigi remeklést. Az 57 kilós magyar a spanyol Concepcion Bellorinnal mérkőzik majd először a nyolcaddöntőbe jutásért.

Megkezdi szereplését hétfőn a női vízilabda-válogatott is, amely az amerikai együttessel szemben száll vízbe, míg az úszóversenyeken magyar szempontból fontos számok, a férfi 200 m pillangó (Cseh László, Biczó Bence) és a női 200 m vegyes (Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn) előfutamait és elődöntőit bonyolítják le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik