Sport

Berki túltette magát a szombati sokkon

Berki Krisztián (berki krisztián, )
Berki Krisztián (berki krisztián, )

Berki Krisztián rontott ugyan, mégis bejutott a lólengés döntőjébe a londoni olimpián. Ugyan kicsit kalandosabb körülmények között, mint szeretett volna, de a tornász már maga mögött hagyta a szombaton történteket, és csak előre néz, csak a fináléra koncentrál, arra készül.

A szombati nap egyik legijesztőbb magyar momentuma volt, amikor a lólengés magyar világbajnoka, Berki Krisztián hibázott a selejtezőben, de végül 5. helyen bejutott a fináléba. De vajon a lólengés versenyszám legnagyobb esélyese hogyan tudta megemészteni hibáját, miként képes felkészülni a szerenkénti döntőre?

– Köszönöm, már jól vagyok. Nagyjából annyit ostoroztam magam a dolgon, amíg hazaértem a csarnokból az olimpiai faluba. Attól kezdve nem volt értelme ezen rágódni. Este pedig együtt néztük az edzőmmel a második csoport selejtezőjét – nyilatkozta Berki Krisztián a Felix Promotion kérdésére.

– Izgultál közben? Végül nem lett annyira szoros a döntőbe kerülésed, mint amennyire lehetett volna…

– Tény, lehetett volna rizikósabb. De könnyebb is. Igazából akkor nyugodtam meg, amikor az utolsó versenyző is leugrott a szerről és biztos lehettem benne, hogy bent vagyok a döntőben.

– Kielemezted, mi történt? Tudod, mi volt a baj?

– Igazából nem, de nem is kerestem az okát, csak a döntőre akarok koncentrálni.

– Hogyan tovább?

– Vasárnap kaptam egy szabad napot, voltam sétálni, kiszellőztettem a fejem, utána meg a tévé előtt ültem és szurkoltam a vízilabdázóknak, meg persze néztem a cselgáncsversenyt és a vívást.

– Hétfőtől mi a program?

– Folytatjuk az edzéseket folyamatosan, a vasárnapi döntőig.

– És ott?

– Bemutatom az erősebb, a 6.9 pontból induló gyakorlatomat. Reményeim szerint hibátlanul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik