Sport

Ungvári Miklós ezüstérmes cselgáncsban

ungvári miklós (ungvári miklós, )
ungvári miklós (ungvári miklós, )

Ungvári Miklós a 66 kilósok között második helyen végzett, így eddig mindkét tatamira lépő magyar cselgáncsozó dobogós lett.

Egy nappal Csernoviczki Éva bronza után Ungvári Miklós a 66 kilósok között megszerezte a cselgáncsozók és egyben a magyar küldöttség második londoni érmét, egy ezüstöt.

Az első meccsen Ajmal Fizzada nem nehezítette meg a magyar cselgáncsozó dolgát, a 16 közé jutásért a belize-i Eddermys Sanchezt is szélvészgyorsan kétvállra fektette, szó szerint, ugyanis ismét ippongyőzelem került Ungvári Miklós neve mellé: mindössze 19 másodpercre volt ezúttal szüksége a győzelemhez.

A magyar cselgáncsozó következő ellenfele a szlovén Rok Draksic volt, és ahogy arra számítani lehetett, ez a párharc nem ért véget hamar. Mindkét versenyzőt megintették egyszer, majd Draksic kapott mégegy intést, így egy yukóval vezetett Ungvári, az előnyét pedig meg is őrizte a találkozó végéig, így bejutott a legjobb nyolc közé, ahol hasonló módon jutott túl a lengyel Pawel Zagrodnik ellen.

Az elődöntőben Ungvári a spanyol Sugoi Uriartén yukóval jutott túl, így döntőbe jutott a 66 kilogrammosok között, ahol a grúz Lasha Shavdatuashvili volt az ellenfele.

A fináléban yukóval a stabil felépítésű, a döntőig végig ippon-győzelmekkel jutó grúz került előnybe, pedig papíron ő volt a gyengébb. A folytatásban egy Ungvári-intésen kívül értékelhető akció nem történt, pedig a magyar cselgáncsozó nagyot harcolt.

15 másodperccel a vége előtt Ungvári bemutatott egy gáncsot, de nem kapott rá pontot, és hiába küzdött az utolsó pillanatig, a rutinos grúz kivédekezte, így végül a magyar harcos ezüstéremmel zárt.

“Szeretném megköszönni az edzőmnek, Bíró Tamásnak a két évtizedes munkát. Családomnak, édesanyámnak, testvéreimnek is köszönöm, akik kijöttek ide szurkolni nekem, elnézést, ha a nap végére csalódást okoztam, nem ezt akartam – nyilatkozta Ungvári a döntő után. A tatabányai versenyző a fináléról elmondta, számított rá, hogy az elején a grúz Lasa Savdatuasvili azonnal támadóan lép fel, de azt is, hogy a végére el fog fáradni. Ungvári reméli, majd tud örülni az olimpiai ezüstnek.

“Egész életemre bennem lesz, hogy nem tudtam nyerni, pedig itt voltam a siker kapujában, de nem tudtam belépni Kovács Antal mellé”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik