Sport

Drámai verseny a kerékpárosoknál

vinokurov (vinokurov, )
vinokurov (vinokurov, )

A kazah Alekszandr Vinokurov nyerte a londoni olimpia kerékpáros országúti mezőnyversenyét.

A kérékpárosok országúti mezőnyversenyének legnagyobb téttje az volt, hogy az erős brit csapat, benne a Tour de France első két helyezettjével, Bradley Wiggins-el és Chris Froome-al kedvező pozícióba tudja-e segíteni a sprinterkirály Mark Cavendish-t.

A kalandokat sem nélkülöző 199,5 km alatt egy jelentős, jó erőkből álló szökevénycsoport ellépett, és a főmezőny addig-addig tétovázott, amíg végül már nem tudták behozni őket, Cavendish győzelme kútba esett.

Elöl viszont óriási taktikázás ment, az időfutammenő svájci Fabian Cancellara próbált követhetetlen temptó diktálni, de néhány km-rel a cél előtt egy derékszögű jobbkanyarban egyenesen nekiment a kordonnak, óriásit esett, és a jobb karja, válla láthatóan megsínylette a bukást.

A szökevények közül végül a 38 éves kazah klasszis, Alekszandr Vinokurov megugrott, egyedül a kolumbiai Rigoberto Uran Uran tudta tartani vele az iramot. Vinokurov nem várta meg a véghajrát, mert lassabb volt ellenfelénél, remek ütemben korai sprintet nyitott, és elsőként ért célba. Ő és Uran Uran mögött a norvég Alexander Kristoff lett a bronzérmes.

A futam magyar indulója, Lovassy Krisztián nem ért célba.

Videó: Cancellara kiegyenesítette a kanyart

Eredmény – Országúti kerékpáros mezőnyverseny (199,5 km)

1. Alekszandr Vinokurov (kazah) 5:45:57 óra
2. Rigoberto Uran Uran (kolumbiai) azonos idővel
3. Alexander Kristoff (norvég) 8 másodperc hátrány

Lovassy Krisztián nem ért célba

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik