Sport

Kővágó: Nem doppingoltam!

A londoni olimpiától doppingvétség miatt eltiltott Kővágó Zoltán "megrendezett hadjáratra" gyanakszik.

Amint arról nemrég írtunk, a nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése értelmében Kővágó Zoltán nem vehet részt az olimpián. A 33 esztendős diszkoszvető ráadásul nem úszta meg ennyivel, ugyanis másodfokon két évre eltiltották, fellebezésnek pedig nincs helye.

A szolnoki születésű sportoló saját Facebook-oldalán szólt a szurkolókhoz:

“Kedves Rajongók!

Bizonyára hallottátok mit csináltak velem, és a magyar diszkoszvetéssel. Becsületemre legyen mondva, nem doppingoltam, de úgy látszik a sorozatos negatív tesztek és a magyar hatóságok felmentése sem elegendőek a bizonyításhoz.

Bizonyára egy évvel ezelőtti nyert per újratárgyalásának semmi köze a most kezdődő olimpiához, és bizonyára ez nem egy megrendezett “hadjárat” ellenem…

Köszönöm mindenkinek szurkolást, sajnálom, hogy csak ennyit tudtam tenni értetek és a hazáért.

Őszinte Tisztelettel

Kővágó Zoltán”

Jó, jó, de mi is történ valójában?

Honlapunknak sikerült elérnie Dr. Tiszeker Ágnest a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetőjét, aki részletes felvilágosítást adott az ügyben.

„A MACS-nak semmi köze nincs az ügyhöz. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tavaly augusztusban egy versenyen kívüli mintavételt rendelt meg, amelyet az osztrák laboratórium munkatársa próbált meg elvégezni – sikertelenül. Ennek alapján az IAAF doppingvétséget megalapozó magatartás indokával eljárást indított Kővágó Zoltán ellen. A sportolónak lehetősége volt megválasztani az eljárás lefolytatásának helyszínét, így az Magyarországon zajlott le. Az rendkívül alapos és hosszan tartó eljárásban a MOB, a MACS és a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) képviselője vett részt, és minden információt figyelembe véve felmentette a sportolót a doppingvétség alól. Ez volt az első fok, amit megfellebbezett az IAAF és a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) került az ügy másodfokon, amely most ezt a sajnálatos döntést hozta” – összegezte a történeteket Dr. Tiszeker Ágnes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik