Sport

Európai élklubba igazolt a magyar kosaras

A magyar kosárlabda-válogatott kiválósága, Lóránt Péter egy olasz sztárcsapathoz, a Virtus Romához szerződött.

Nagyszerű hírről számolt be az olasz Il Corriere dello Sport. Az olasz sportlap cikke szerint ugyanis Lóránt Péter egy évre elkötelezte magát az itáliai élvonalban szereplő Virtus Romához. A magyar válogatott játékos az előző idényben a spanyol Lagun Arót erősítette.

A Virtus Roma az öreg kontinens egyik élcsapata, volt már olasz bajnok és kupagyőztes, korábban pedig megnyerte az Euroligát és a klubvilágbajnokságot is, valamint az egykori Korec-kupában kétszer is révbe ért. Mindemellett tagja annak a 13 európai klubnak, amely rendelkezik az ULEB A licencével, ez pedig azt jelenti, hogy a gárdának automatikusan helye van az Euroliga mezőnyében – kivéve az előző idényt, amikor is a szervezet felfüggesztete a csapatot mert a Lega A alsóbb régiójában végzett, az EA Milano indult a sorozatban,  amely a legjobb tizenhat között vérzett el.

Az 1960-ban alapított Virtus Romában nem akármilyen nevek fordultak meg az évek során, Brian Shaw, Rick Mahorn, Dino Radja és Dejan Bodiroga sok kosárszurkolónak ismerős lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik