Sport

Így fekvőtámaszozik egy londoni emeletes busz

London Booster (london booster, david cerny)
London Booster (london booster, david cerny)

Összegyűjtöttünk pár érdekes olimpiai hírt Londonból.

Nincs ingyen víz, nagy a felháborodás: az előző olimpiák gyakorlatával és az előzetes ígéretekkel ellentétben nem látják el ingyen vízzel a fő sajtóközpontban (MPC) és a versenyhelyszíneken dolgozó újságírókat a hivatalosan pénteken kezdődő londoni játékok szervezői. Ezúttal fizetni kell érte, mégpedig egy félliteres palackért 1,05 fontot (körülbelül 370 forintot). A helyzetet súlyosbítja, hogy az Olimpiai Park bejáratánál, a biztonsági ellenőrzés során minden 100 milliliternél több folyadékot tartalmazó flakont elkoboznak. Az ügy a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) felháborodását is kiváltotta, hivatalos közleményben fordult a szervezőbizottsághoz. A LOCOG úgy reagált, hogy szerdától a fő bejáratnál engedélyezte fejenként két liter víz behozatalát, a többi belépő helyen azonban marad a szigor. Jayne Pearce szóvivő hozzátette: az egyes emeleteken található kutaknál mindenki ingyen feltöltheti a magával hozott palackját.

Hova akartak ugrani az ejtőernyősök?: Kedden éjszakába nyúlóan próbálták a londoni olimpia péntek esti megnyitójának egyes részleteit, de lehet, hogy nem minden elem működött még tökéletesen. A hivatalos főpróba szerdán lesz, de kedd este még néhány részletet elpróbáltak. Az Olimpiai Stadionban fénycsóvák cikáztak, majd megjelent két helikopter, s a létesítmény fölött kiugrott belőlük egy-egy ejtőernyős, de nem sikerült a gyepre irányítaniuk magukat, a stadionon kívül landoltak. Kérdés, így akarták-e, vagy pedig elszámították magukat a fel-feltámadó esti szélben. Az érdeklődőket nem engedték a közelbe, a szervezők ugyanis továbbra is igyekeznek minden részletet titokban tartani a megnyitóval kapcsolatban.

Extrém busza van a cseheknek: Fekvőtámaszokat végez, miközben igazi sportolóhoz hasonlóan liheg és nyög az a speciális londoni emeletes autóbusz, amely szerdától a cseh sportolók társadalmi központjának számító Cseh Ház előtt bűvöli a brit főváros lakóit és a nyári olimpiai játékok résztvevőit és látogatóit. A London Booster névre hallgató eredeti műalkotás ötlete és megvalósítása David Cerny, neves cseh művész érdeme. A brit metropoliszra jellemző piros double-deckert Cerny két oldalán hatalmas “emberi” óriáskarokkal látta el. Nekik köszönhetően a héttonnás kolosszus rendszeresen edz.

Így fekvőtámaszozik a London Booster

Ajánlott videó

Olvasói sztorik