Sport

Felvonták a zászlót az olimpiai faluban

olimpia (olimpia, )
olimpia (olimpia, )

Fiatalos ünnepséggel, tánccal egybekötött ceremónián vonták fel a londoni olimpiai faluban a magyar lobogót.

Meleg volt, és akkor finoman fogalmazunk. Amíg szerda reggel Budapesten szakadt az eső, és a sorok írója is londoni időjárásban szállt fel a Budapest-London/Stansted repülőjáratra, a brit fővárosba érve meg kellett, hogy szabaduljon ruháitól. Persze nem mindegyiktől, akkor már nem is lenne értelme tudósítást írni a páros lábbal történő kirúgást követően (igen, szigorúan vesznek minden deviáns viselkedést). Tudniillik kánikula tombol Londonban.

Ennek okán az olimpiai faluban a magyar csapat hivatalos ruhaszállítójának “nyári” darabjaiban jelentek meg a sportolók. Azok, akik abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy végignézhették a magyar zászló felvonását. A mieink Üzbegisztán, Mauritánia és a Marschall-szigetek társaságában jelentek meg a falu bejáratához közel eső helyszínen. Ott volt Tóth Krisztina, Póta Georgina és Pattantyús Ádám asztaliteniszező, az ökölvívó küldöttség, Gondos Flóra műugró, Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, valamint a csapatvezető, a MOB főtitkára, Molnár Zoltán.

Tóth Krisztina a Sport24 kérdésére elmondta, lényegében a pihenést kellett félbeszakítani az ünnepség miatt, utána viszont kezdődött a délutáni edzés. Időközben már meg is történt a sorsolás a pingpongosoknál, erre csak ennyit mondott Tóth: “Egy venezuelai lányt kaptam, akinek szintén ez az ötödik olimpiája. Tudhat valamit, a fenébe is”.

Persze Tóth Krisztit nem lehet a jókedvétől eltéríteni, úgy gondolja, nagyon aranyos ceremóniát rittyentettek a szervezők. Így gondolja Varga Miklós ökölvívó is, aki szintén lazán vette az első napot: “Nem vagyok egy stresszelős típus, ez a második olimpiám, igazából a sorsolás miatt izgulok egy kicsit, hogy kviel kerülök össze. Remélem, sokáig tudok majd a ringben küzdeni”.

A szigor példátlan Londonban, ezt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a kis ünnepség után azonnal beterelték a sportolókat a kerítésen túlra, hogy tovább folytassák pihenésüket, avagy épp edzéseiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik