Sport

Aranyos verte az ezüstöst

lebron james (lebron james)
lebron james (lebron james)

A pekingi olimpiai bajnok amerikai férfi kosárlabda-válogatott 22 ponttal legyőzte Kínában az ezüstérmes spanyolokat.

Az amerikai férfikosárlabda-válogatott londoni játékokat megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén megismétlődött a pekingi olimpia döntője. A USA sokadik Dream Teamje Barcelonában lépett pályára. A két nappal korábban az argentinok ellen jól kezdő, ám később kiengedő amerikai csapat ezúttal lassan melegedett játékba – az Európa-bajnok házigazdák hamar kilencpontos előnyt harcoltak ki. Az első negyed hajrájától aztán felpörgött, s elsősorban Carmelo Anthony parádés teljesítményével fordított a tengerentúli gárda, amely a félidőben már nyolc ponttal vezetett.

A harmadik negyedben gyorsan kiderült, hogy ezen az estén a spanyoloknak nincs esélyük a győzelemre: Kevin Durant kosaraival percek alatt csaknem húszpontosra növelte előnyét a Team USA, mely végül izgalommentes meccsen 100-78-ra nyert. Az amerikaiaknál az első félidőben 23 pontot szerző Anthony volt a legeredményesebb 27 ponttal, míg a Miami Heattel idén NBA-t nyert LeBron James 25-öt szerzett. A spanyol csapatban a Los Angeles Lakers játékosa, Pau Gasol szerepelt a legeredményesebben 19 ponttal.

Négy éve Pekingben a két csapat nagyszerű finálét vívott egymással, az amerikaiak akkor óriási küzdelemben nyertek 118-107-re. A papírforma alapján a londoni tornán is könnyen előfordulhat, hogy a döntőben találkozik majd egymással a két válogatott.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik