Sport

Mocsai véglegesítette utazó keretét

Az előzetesen leadotthoz képest nem változott az egy hét múlva kezdődő londoni olimpián szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott kerete.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány pénteken bejelentette, hogy a felkészülési mérkőzéseken mutatott teljesítmények alapján nincs oka, hogy változtasson eredeti, másfél hete leadott listáján.

Egyetlen kérdés maradt: Laluska Balázs tartalék lesz-e vagy bekerül a 14 fős alapcsapatba. A szakvezető a címvédő és világbajnok franciák elleni, vasárnapi tesztmérkőzés után dönti el, hogy cserél-e. Ha Laluska bekerül az alapemberek közé, akkor valamelyik szélső lesz a hivatalos tartalék.

Az olimpiai keret kijelölése mindig nehéz és nagy felelősséggel járó feladat. A dolgunkat megnehezítették a sérülések és a rehabilitációs időszakok okozta bizonytalanságok” – mondta Mocsai Lajos az elutazás előtti utolsó sajtótájékoztatón. “A mostani keret óriási kihívás előtt áll, igazi halálcsoportba kerültünk a januári Eb első négy helyezettje és az olimpiákon mindig roppant erős Dél-Korea társaságában. Nehezebb hatosba nem is sorolhattak volna minket.”

A keret 15 fővel szombaton indul Londonba Franciaország érintésével: vasárnap este a dunkerque-i, franciák elleni felkészülési meccs után dönt Mocsai, hogy a védekezésben sokat játszó Laluska az alapcsapat tagja legyen, vagy tartalék maradjon.

Az olimpiai és világbajnok ellen megnézzük, hogy a védelmet vagy a támadójátékok kell-e erősíteni. Arról nem is beszélve, hogy közbejöhet még egy sajnálatos sérülés is” – tette hozzá a kapitány, akinek hivatalosan az olimpia megnyitójáig van ideje változtatni.

Az utazó keretbe az utolsó körben Iváncsik Tamás, Nagy Kornél és Putics Barna szeretett volna bekerülni, de ez egyiküknek sem sikerült, noha ők is végigdolgozták a felkészülést, és a tesztmeccseken sem okoztak csalódást. Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke bejelentette, hogy 2016. augusztus 31-ig, a riói olimpia végéig meghosszabbítják Mocsai Lajos szerződését, amely eredetileg a londoni játékok végéig volt érvényben.

A közelgő ötkarikás játékok kapcsán hozzátette: tisztában vannak vele, hogy milyen nehéz csoportba került a válogatott, és már a negyeddöntőbe jutás is bravúr lenne, de az elnök mégis abban bízik, a csapat ott lesz a legjobbak között.
Nincs konkrét célkitűzés. Azt várjuk, hogy a csapat a legjobb tudását adja, és sok örömöt szerezzen a szurkolóknak” – fogalmazott Vetési.

A játékosok péntekre szabadnapot kapnak, majd szombaton elutaznak Dunkerque-be, és vasárnap 18 órától megmérkőznek a franciákkal. A válogatott kedden busszal megy Londonba, és még aznap este találkozik a brit együttessel az egyik olimpiai helyszínen, a Copper Boxban.

A magyar férfi válogatott olimpiai kerete:

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Hannover), Nagy László (FC Barcelona)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Perez Carlos (MKB Veszprém)
Balszélső: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

Tartalék: Laluska Balázs (MKB Veszprém)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik