Sport

A magyar pólóválogatottról ír a New York Times

new york times (new york times)
new york times (new york times)

A The New York Times-ban a Reuters újságírója, Dunai Márton foglalta össze azt, miért is történelmi jelentőségű a magyar csapat londoni szereplése.

Sorozatban ugyanis negyedik alkalommal lehet olimpiai bajnok a magyar válogatott, erre korábban nem volt példa (a háromra sem). A cikk méltán nevezi Magyarország legnépszerűbb sportolóinak a válogatott tagjait.

Sydney óta egyetlen meccset sem veszített el a Vodafone Kupán 400. alkalommal a  kispadon ülő Kemény Dénes vezetésével a magyar csapat, amelynek átlagéletkora minden bizonnyal a legmagasabb lesz Londonban, mert a mag megmaradt.

A kapitány azt mondta a lapnak, a magyar csapat is esélyes az aranyérem megszerzésére, és elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy a mieink ellen fogadjon valaki. Érdekesség, hogy a kilenc olimpiai aranyéremmel toronymagasan vezető magyar válogatott mögött Nagy-Britannia áll a második helyen négy arannyal, az utolsót viszont 1920-ben nyerték.

Szécsi Zoltán is nyilatkozott a NYT-nak. A kapus szerint  a győzelem olyan, mint a drog, ami lendületben tartja őt és a csapattársait, még akkor is, ha közben az évek már nagyon telnek-múlnak.

“Athén Magyarországról és Szerbiáról szólt, ez nem vitás” – állítja Szécsi. “Peking is, bár ott akadt pár sötét ló. Jelenleg hat csapat is van, amely megszerezheti az aranyat.”

Szerbia mellett – Kemény Dénes szerint is – Olaszország, Montenegró vagy az USA okozhat gondokat a magyaroknak, ahogyan azt az elmúlt években is tették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik