Sport

Mugello: teszt teszt hátán, új motorral a Ducati

Valentino-Rossi(210x140)(1).jpg (valentino rossi, )
Valentino-Rossi(210x140)(1).jpg (valentino rossi, )

Ahogy arról már beszámoltunk, a MotoGP kilencedik futamát a vb-pontverseny éllovasa, Jorge Lorenzo nyerte Daniel Pedrosa, és Andrea Dovizioso előtt.

A következő futamra még július 29-éig várni kell, így a csapatok maradtak Olaszországban, és tovább finomították motorjaik beállításait. A teszteken Jorge Lorenzo motorozta a legjobb időt, úgy tűnik a Yamaha gyári versenyzőjének fekszik az olasz pálya.

“Kedden negyven kört teljesítettünk, a motor beállításain próbáltunk javítani, hogy a versenybeállításokhoz képest is jobbak legyünk. A jövőben ezek alapján fogjuk használni a motorokat. A pálya még kedd reggel is szörnyű állapotban volt, miután a szurkolók elözönlötték a vasárnapi futam után, de délutánra már sokat javult, így sikerült jobb időket futni.” – fejtette ki véleményét az éllovas Lorenzo.

A spanyol végül 1:47’435-ös idővel lett a tesztek legjobbja, mögötte Cal Crutchlow és Dovizioso érte el a legjobb időket az olasz forróságban.

A Ducatinál nagy volt a sürgés-forgás, Valentino Rossiék egy teljesen új erőforrással vághatnak majd neki a következő futamnak. Változtattak az alvázon, a súlyelosztáson, javítottak a motor kezelhetőségén, állítottak az elektronikán, ám Rossi mégis frusztrált volt. Az új motort majd csak Laguna Secában használhatja, így csak a módosított beállításokat tesztelhette, több kevesebb sikerrel.

“Ez amolyan köztes állapot a motor tekintetében. Néhány dolgot megváltoztattunk, kipróbáltunk, de sajnos az új erőforrás még nincs kész. Reggel használt gumikkal köröztem, az első benyomásaim jók voltak. Azonban később a motor leállt, és egy kisebb esés következett.” – mondta Rossi, akit az esés után le is hívtak a pályáról, és nem folytatta a tesztet. Az olasz 23 kört ment, és több mint egy másodperccel elmaradt Lorenzo legjobb idejétől.

Hétfőn és kedden is rótták a köröket a motorosok, majd egy hét pihenőt követően indulnak az Egyesült Államokba, július 29-én Laguna Secában mérhetik össze tudásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik