Sport

Kiegyenlített csoportban a magyarok a kézi-vb-n

A magyar férfi-kézilabdaválogatott két olimpiai csoportellenfelével, Spanyolországgal és Horvátországgal is összekerült a 2013-as világbajnokságon.

Július 19-én ebédidőben tartották Madridban a férfikézilabda-világbajnokság csoportkörének sorsolását. A tornát Spanyolországban rendezik 2013 januárjában, a döntő 27-én lesz Barcelonában. Granollers, Madrid, Zaragoza, Sevilla és Guadalajara szolgál még helyszínül a vébének.

A Mocsai Lajos irányított magyar válogatott a harmadik kalapba kapott besorolást, így az biztossá vált, hogy Lengyelországot, Izlandot és Argentínát elkerüli az együttes a csoportkörben. A mieinket végül a D csoportba sorolták be, ahol a házigazda spanyolok mellett az Európa-bajnoki bronzérmes Horvátország, valamint Algéria, Egyiptom és Ausztrália lesz az ellenfél, azaz megcsíphető a továbbjutást érő négy hely valamelyike.

“Összességében elfogadható a sorsolásunk, a nyolcaddöntőben azonban már nagyon erős ellenfelet kaphatunk. Madridban is játszunk majd, ez nem rossz nekünk. Az első négy közé kell bekerülnünk a csoportban, ez szerintem teljesíthető cél a válogatott számára” – értékelt a Sport TV-nek Mocsai.

KERETES CÍME:

A csoport: Franciaország, Németország, Argentína, Tunézia, Montenegró, Brazília

B csoport: Dánia, Macedónia, Izland, Katar, Oroszország, Chile

C csoport: Szerbia, Szlovénia, Lengyelország, Dél-Korea, Fehéroroszország, Szaúd-Arábia

D csoport: Spanyolország, Horvátország, MAGYARORSZÁG, Algéria, Egyiptom, Ausztrália

A vb-program, csoportmérkőzések:
A- és B-csoport: január 12., 13., 15., 16., 18.
C- és D-csoport: január 12., 14., 15., 17., 19.
nyolcaddöntők: január 20., 21.
negyeddöntők: január 23.
elődöntők: január 25.
a 3. helyért: január 26.
döntő: január 27.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik