Sport

Magyar siker és 2. hely a Selyemút-ralin

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs megnyerte a Selyemút-rali utolsó szakaszát és szenzációs felzárkózást bemutatva a második helyen végzett az összetettben.

Az utolsó napon minden a feje tetejére állt a versenyen, hiszen a 6. helyről vághattak neki a magyarok az utolsó szakasznak.

Az éllovas Christian Lavieille és a második Jérome Pelichet technikai gondokkal küszködve álldogált hosszasan a pálya szélén, és a többieknek is volt gondjuk az Eliszta és Majkop közötti szakaszon, amelyen 348 kilométer volt a szelektív hossza.

“Úgy néz ki, megnyertük az elsõ szakaszunkat a Selyemút-ralin” – mondta Szalay Balázs a második ellenőrző pontnál. “Navigációs szempontból borzasztó nehéz volt ez a szakasz – sajnos egyszer el is tévedtünk vagy húsz percre, lementünk a zöldbe és egy szakadékból kellett visszajönnünk –, de vezetéstechnikailag sem volt könnyű. Lehetett nagyon gyorsan menni, aztán következett száz méter, amin keresztben csúszott az autó, alig lehetett az úton tartani, úgyhogy utána senki sem merte nyomni a gázt. Mi bevállaltuk, ahol láttam, hogy nem annyira csúszik, nyomtam, ahogy bírtam. Nagyon boldog vagyok! Nem is reménykedtem efféle fordulatban, de örülök neki” – így a magyar versenyző.

Érdekes, hogy még a győzelemre is volt esélyük a magyaroknak, hiszen a végén mindössze három és fél perc választotta el õket a győztes Borisz Gadasintól.

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik