Sport

Görkoris száguldás Szegeden

Gorkorcsolya-Europa-Kupa (Görkorcsolya Europa-Kupa)
Gorkorcsolya-Europa-Kupa (Görkorcsolya Europa-Kupa)

Július végén Szegeden rendezik meg a Gyorsasági Görkorcsolya Európai Bajnokságot.

Idén a Tornádó Team Szeged egyesülete rendezi meg a gyorsasági Görkorcsolya Európai Bajnokságot július 23 és 28-a között. A 12 éve Jászberényben tartott versenytől abban tér el a mostani, hogy itt már különböző korcsoportok is nevezhetnek, úgy, mint a Cadets, Junior A, B kategória és a Senior.

A magyar válogatott 18 főből áll, ebből 9 szegedi versenyző. A többiek Tatabányát, Szombathelyet és Kazincbarcikát képviselik. A versenyen közel 20 ország négyszáz sportolója méri össze tudását. A görkorcsolyázók a 300-15000 méteren csapnak össze, ezeken a távokon országonként három fő indulhat a kieséses és pontozásos versenyszámokon.

A megnyitó ünnepség július 22. lesz a Móra Ferenc Múzeum előtt, hiszen ez egy igazán impozáns hely a verseny indításához. – mondta el a Szeged24-nek Garzó Erika a magyar válogatott csapatvezetője.

A verseny a Szeged Pláza mögött, a Búvártó partján, a Szatymazi utcai OBI áruház szomszédságában zajlik majd. A versenyek délelőtt 9 órától kezdődnek és lámpafénynél érnek majd véget. A szegedi Dékány Bence, aki részt vett a junior világbajnokságon, a következőket mondta a sajtótájékoztatón: „Nagyon szeretek itthon versenyezni, mert ismerem a pályát és a nehezebb kanyarokat!” A versenyre érdemes kilátogatni és szurkolni a hazai versenyzőknek, mert akár európa csúcsok is megdőlhetnek a versenyeken.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik