Sport

Megvan a férfi kéziválogatott olimpiai kerete

Mocsai Lajos szövetségi kapitány kijelölte a londoni olimpiára utazó férfi kézilabda-válogatott keretét, három szegedi került be a 14 fős keretbe.

A szabályoknak megfelelően meg kellett neveznem azt a 14 plusz 1 fős keretet, amely Londonba utazhat. A keret azonban nyílt, a bő keret tagjai versenyben vannak, és a csapattal együtt készülnek tovább – idézte az MKSZ közleménye a szakvezetőt.

Az utazó keret névsora a július 19-i, szegedi, Tunézia elleni mérkőzést követően válhat véglegessé. Célunk, hogy a lehető legjobb magyar válogatott léphessen pályára Londonban. A múlt héten a szlovéniai Roglán magaslaton, ideális körülmények között készülhettünk, a munka hetven százaléka erőnléti jellegű volt, összesen 15 edzésen vettek részt a játékosok. Mostantól a stratégia, technikai jellegű munka kerül előtérbe, bízom benne, hogy a keret valamennyi tagja, tehát a megnevezett 15 játékoson kívül mindegyik kerettag továbbra is a versenyhelyzetnek megfelelően készül velünk tovább.”

A válogatott olimpiai kerete:

kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém KC), Mikler Roland (Pick Szeged)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém KC), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
jobbátlövők: Mocsai Tamás (Hannover), Nagy László (FC Barcelona)
irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém KC), Lékai Máté (Celje)
beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém KC), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC), Pérez Carlos (MKB Veszprém KC)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

tartalék: Laluska Balázs (MKB Veszprém KC)

A bő keret további tagjai: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém KC), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém KC), Nagy Kornél (Dunkerque HB Grand Littoral), Putics Barna (VfL Gummersbach), Szöllősi Szabolcs (Csurgói KK) 

A Londonba kiutazó tartalék játékos az olimpia idején bármikor becserélhető. A keret további tagjai közül az olimpia alatt sérülés vagy speciális körülmény esetén kapus bármikor, egy mezőnyjátékos a csoportmérkőzések idején cserélhető be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik