Sport

Michael Johnson: Bolt képes a világcsúcsra Londonban

usain bolt (usain bolt, )
usain bolt (usain bolt, )

A négyszeres olimpiai bajnok futó, Michael Johnson úgy véli, a jamaicai sprinter képes lehet megjavítani saját rekordidejét.

A 25 éves Usain Bolt 2009 óta tartja a világrekordot. Akkor megdöntötte saját idejét a 100 méteres síkfutásban, ugyanis a berlini világbajnokságon 9.58 másodpercet mutatott az eredményjelző, amikor a jamaicai átfutott a célvonalon.

A ma már 44 éves amerikai Michael Johnson – aki 400-on (1996, Atlanta, 2000, Sydney), 200-on (1996, Atlanta) és a 400-as váltóban (1992, Barcelona) nyert olimpiai aranyat – szerint Boltnak van min javítania: „Képes arra, hogy mindenkinél gyorsabb legyen, de ehhez a technikáján csiszolnia kell.”

Az amerikai sprinter szerint ennek ellenére Bolt az olimpiai cím várományosa.„Megfuthatja a 9.4 másodpercet, vagyis új rekordot állíthat fel” – mondta Johnson.

Miközben Johnsont lenyűgözi Bolt teljesítménye, félti is a háromszoros olimpiai bajnokot, ugyanis Yohan Blake joggal készülhet trónfosztásra, mivel a jamaicai válogatón 100-on és 200-on is legyőzte Boltot.

„Blake megmutatta, hogy képes nyerni, ha Bolt nem nyújt 100 százalékos teljesítményt. Éppen ezért tökéletes futást kell bemutatnia Londonban, az olimpiai aranyhoz” – fejezte be mondandóját a négyszeres olimpiai bajnok.

Usain Bolt Londonban nemcsak a 100-on, hanem a 200-on és a 100-as váltóval szerzett aranyát is megvédheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik