Sport

Powell–Gay csata Londonban

Az olimpia előtt utoljára csap össze a jövő héten a 100 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója, a váltóban ötkarikás bajnok jamaicai Asafa Powell és a háromszoros világbajnok amerikai Tyson Gay.

A sztársprinterek – akik többek között a címvédő jamaicai Usain Bolt legyőzésére hajtanak a játékokon – az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat jövő pénteki, londoni állomásán mérik össze gyorsaságukat.

„Nagyon várom, hogy Tyson ellen futhassak – jelentette ki a 29 esztendős Asafa Powell. – Jó, hogy visszatért közénk. Az olimpián óriási lesz a verseny. Reméljük, hogy a világ a játékokon minden idők leggyorsabb 100-as döntőjét láthatja majd.”

A csípősérülése miatt csaknem egy évet kihagyó, június elején visszatért Tyson Gay azt mondta, lassan eléri azt a formát, amelyért dolgozott:

„Az évek során megmutattam, tudok harcolni azért, hogy felépüljek. Nagyon remélem, hogy Londonban az olimpiai aranyéremért küzdhetek majd.”

Az elmúlt héten Powell és Gay is bebiztosította ötkarikás részvételét: az előbbi a jamaicai válogatón 9.88 mp-cel harmadik, az  utóbbi pedig az amerikai kvalifikációs viadalon 9.86-os idővel a második lett, így mindketten ott lehetnek az olimpia 100-as mezőnyében.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik