Sport

Kővágó Zoltán Eb-döntős diszkoszvetésben

kővágó (kővágó zoltán, )
kővágó (kővágó zoltán, )

Kővágó Zoltán az esélyeknek megfelelően bejutott a férfi diszkoszvetés döntőjébe a helsinki atlétikai Európa-bajnokságon.

A 2004-es athéni játékokon ezüstérmes magyar dobó a második csoportban volt érdekelt, biztatóan, 63,62 méteres eredménnyel kezdett. Ekkor ugyan még jócskán elmaradt a 66 méteres selejtezőszinttől, ám mint később kiderült, ezzel a dobásával is biztosan bekerült volna a legjobb 12 közé.

Az idén remek formában lévő, a new york-i Gyémánt Liga-versenyen győztes Kővágó Zoltán másodikra kilépett, utolsóra azonban a diszkosz 65,99 méternél ért földet, végül a második legjobb eredménnyel biztosította a helyét a szombati fináléban.

Pénteken még hat magyar érdekelt az Eb-n: Farkas Györgyi a hétpróbázók első napi számaiban szerepel, Orbán Éva a kalapácsvetés selejtezőjében, Kaptur Éva pedig a női 200 méter előfutamaiban indul. Az esti programban Márton Anita a női, Kürthy Lajos pedig a férfi súlylökés döntőjében áll dobókörbe, Deák Nagy Marcell pedig a férfi 400 m fináléjában fut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik