Sport

Bocsánatot kért Nadal legyőzője

nadal (nadal)
nadal (nadal)

Rafael Nadaltól elnézést kért az őta wimbledoni tenisztorna második körében legyőző cseh Lukas Rosol. A spanyol csalódott, de nem omlott össze.

„Ez nem egy tragédia, csak egy teniszmeccs volt” – mondta Rafa Nadal.

A volt világelső spanyol az elmúlt öt évben mindig ott volt a wimbledoni döntőben, ám ez a sorozat is megszakadt. Nadal öt szettben kapott ki csütörtök este Rosoltól, akinek az álma vált valóra.

„Egyszerűen hihetetlen, elnézést kérek Nadaltól, de most valaki más voltam. A negyedik játszma utáni esőszünetben kételkedtem magamban. Amikor visszatértünk a pályára már nem éreztem semmit. Úgy gondoltam, meg tudom csinálni. Sosem játszottam ez előtt a wimbledoni centerpályán. Nem tudtam, hogy erre is képes vagyok, mindössze három jó szettre számítottam. A következő fordulóban is nyerni szeretnék, hisz ha már Nadalt megvertem, akkor bárkit le tudhatok győzni. Ha jól játszok, akkor a legjobb játékosok ellen is bizonyítani tudok, de más napokon egy világranglista-500. helyzettől is kikapok. Kiegyensúlyozottabbnak kéne lennem” – nyilatkozott Rosol.

Nadal minden bizonnyal elveszti világranglista második helyét, amit Roger Federer vehet majd át. A balkezes játékos nem kereste vereségének okát, hisz a 100. helyen álló Rosol fenomenálisan teniszezett csütörtök este.

„Hihetetlenül jól játszott – mondta Nadal. – Ha úgy tudja folytatni, mint ahogy ellenem tette azt az ötödik játszmában, akkor bárkit képes legyőzni. Az első három szettben rosszul játszottam. Füves talajon előfordulnak az ilyen találkozók is. Ellenfelem olyan erősen ütötte meg a labdákat, hogy olykor-olykor levegőt venni sem volt időm. A döntő szettben minden összejött neki. Rosszul teniszeztem, fogadóként nem ment a játék. Az esőszünet nem jött jól a számomra, de el kellett fogadnom. A negyedik szettben jól játszottam, de a szünetben kiestem a ritmusból. Mentálisan nagyon jól érzem magam, fizikailag azonban pihenésre van szükségem, mert rengeteg meccsem volt az elmúlt hat hónapban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik