Sport

Olimpiai arany a spanyol focista álma

juan mata (juan mata)
juan mata (juan mata)

Megkapta a Chelsea-től az engedélyt: részt vehet a londoni ötkarikás játékokon a spanyol Juan Mata.

Az az álmom, hogy nyerjünk Londonban” – vallotta be Juan Mata, aki tagja az Eb-n címvédésre törő, a csoportköröket kissé halványan záró spanyol válogatottnak. A fiatal játékost a csoportküzdelmek során nem vetette be Vicente del Bosque a tornán.

Mata lehet az egyik 21 év feletti focista, aki szerepelhet az olimpiai spanyol válogatottban, miután klubja engedélyt adott rá, hogy játsszon Londonban.

Ebben a szezonban sok mindent megnyertem a Chelsea-vel, egy újabb nagy dicsőség lehetne az olimpiai arany” – mondta a 2012-ben a csapatától az év játékosa címet is megkapó csatár.

A Bajnokok Ligája győzelem mellett az FA Kupa elnyerésében is elévülhetetlen érdemeket szerző Mata úgy véli, hogy csapata ezen az úton fog tovább haladni Roberto di Matteo irányítása alatt, akit most már kétéves szerződés köt a klubhoz.

Nagyon boldog vagyok, hogy Di Matteo folytatja. Megérdemelte ezt a lehetőséget, hiszen nagyon nehéz időszakban vette át az irányítást, és aztán teljes sikert aratott” – értékelte a döntést Mata.

A labdarúgó felfedte a következő idényt illető vágyát is: megnyerni az angol bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik